Türkiye Yerel Gazeteciler Derneğinden Kınama

Erdal ÖZTÜRK Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı

Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Erdal Öztürk, Malatya Gazeteciler Cemiyetinin düzenlemiş olduğu 30.yıl kutlamalarına sert tepki gösterdi.Öztürk mesajında, TYGD ailesi olarak tüm gazeteciler eşit mesafededir diyerek;

“Önceki gece Malatya da bir otelde düzenlenen 30. yıl Gazeteciler Cemiyetinin ödül töreni skandala dönüştü. Gazeteciler siyasi kimliklerinde uzak durarak kamuoyunu tarafsız  haber yapmakla sorumludur. Gazeteci herkese eşit mesafede olmak zorundadır.

Ama ne yazik ki gazeteciler cemiyetinde geceyi hazırlayanlarda, birlik ve  beraberlikden söz edenlerden eser yoktu. Gazeteleri ayırarak sadece gazeteleri günlük gazete ve tv lerle ayıracak kadar ufku dar bir gece düzenlenmişti. Haftalık yayın yapan gazeteler ve internet siteleri görmezden gelinmiştir. Bunun üzeriene geceyi hazırlayanlardan birine "tebrik ederim güzel bir geceydi, sizin gazetecilik anlayışınız sadece günlük gazeteler ve tv lerden mi ibaret? diye sordum. Haftalık gazete çıkan gazetelerden neden birine bir ödül vermeyip onure etmediniz diye eleştirdim. Bunun üzerine o şahıs suç sizde değil sizi buraya çağıran bizde diye tepki gösterdi. Bende suç sizde değil sizi adam yerine koyup gelende diye cevp verdim. O şahsın cevabı ile benim verdiğim cevap ikiside birbirine benzer ve eş değerli cevaplardır. Bu cevap üzerine o şahış üzerime doğru yürüyerek tehditler savurmaya başladı. Haklı yaptığım eleştiriyi kabullenmeyen o şahıs çareyi tehdit etmekte bulup haklı duruma geçmeye çalışıyor. Haklı değilsiniz Gazeteceileri ve gazeteleri ayırma hakkınız yoktur.

Basının zorluklarını bilmediğinizden olacak ki bu zihniyetle gazeteleri ve gazetecileri ayırma gereksinimi duydunuz. Sizler basını ayrsanızda Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği olarak biz gazete ve gazetecilere eşit mesafede duracağız. Onlar bizim meslektaşlarımız ve bütün gazeteciler TYGD ailesi için değerlidir.

Protokol ve basın camiası salonda yerini almıştı. Geceye Ak Parti Milletvekilleri dışında MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu'da yerini almıştı. Protokolda sanki sayın Fendoğlu yokmuş gibi davranıldı. Bu olayı daha fazla kabullenemiyen MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu salonu terk ederek durumu protesto etti.

Gazeteciler cemiyetinin gerek şahsıma gerek MHP Malatya Milletvekili Sayın Mehmet Celal Fendoğlu'na karşı yapılmış bu tutum ve davranıştan dolayı kınıyorum.”dedi.

                                                                                                    

Erdal ÖZTÜRK

                                                                    Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği Genel

Başkan Yardımcısı

Bakmadan Geçme