• Haberler
  • Sağlık
  • Bilgeler Yolu'nda 'Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz' Etkinliği Düzenlendi

Bilgeler Yolu'nda 'Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz' Etkinliği Düzenlendi

Bilgeler Yolu'nda 'Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz' Etkinliği Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri tarafından bölüm öğretim elemanları rehberliğinde Bilgeler Yolu’nda Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz etkinliği düzenlendi.

İlginin yoğun olduğu etkinlikte Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, günlük hayatta sağlığı korumak ve geliştirme amaçlı egzersizlerden örnekler sunuldu.

Etkinlikle ilgili İNÜHABER’e değerlendirmelerde bulunan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Burcu Talu etkinlikte egzersizin sağlıklı yaşam için önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Fizyoterapistlik mesleğinin gelişimi hakkında bilgi veren Talu, şunları söyledi:

“8 Nisan insanların yaşam kalitesini arttıran, hastalıklarından dolayı oluşan kısıtlanmalarını veya engellerini minimale indiren, benim de içinde bulunduğum meslek grubunun Türkiye Fizyoterapistlerinin Günü’dür. Geniş bir yelpazeye sahip olan sağlık hizmetlerinin önemli bir kanadını oluşturan fizyoterapistlik mesleği dünyada 100 yılı aşkın, ülkemizde ise yaklaşık 60 yılı aşkın süredir icra edilmektedir. Dünyada en prestijli ve tercih edilen meslekler sıralamasında ilk 10’daki yerini 2024 yılında da koruyan fizyoterapistlik mesleği ülkemizdeki 60 yılı aşkın süredir gelişimini sürdüren, büyüyen bir meslek grubu haline gelmiştir.” dedi.

Talu, son olarak egzersizlerin yaşam kalitesine olumlu katkı sağladığına vurgu yaparak doğru egzersiz için fizyoterapistlerden destek alınmasını tavsiye etti.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme