Aday Adayı Köroğlu, 'Darende için yola çıktım'

AK Parti Darende Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Mehmet Ali Köroğlu, muhtar ve mahallelilerle buluşmaya devam ediyor.

Köroğlu, Darende için yola çıktım. Görevin kendisine verilmesi durumunda gece gündüz demeden çalışacağını söyledi.

AK Parti Darende Belediye Başkan Aday Adayı Köroğlu, “Darende için yola çıkmış avukat bir kardeşiniz olarak proje hazırlamayı, uygulamayı ve yaşanabilir hale getirmeyi en iyi bilenlerdenim. Darendemizi hep birlikte ortak akılla yönetmek için yola çıktık” dedi. Köroğlu, “Hep birlikte yeni hedeflere ve her şey Darende için sloganları ile çıkmış olduğumuz bu yolda belediye başkan aday adaylığı gibi kutsal bir adıma neden attığımızı kamuoyu ile paylaşmaktan onur duyarım.

Öncelikli sebep, ilçemize mahallemize yaşadığımız ve ilk nefes aldığımız bu toprak parçasına karşı vefa borcumuzun ödemektir. Bu toprak parçasında doğdum ve bu ilçenin en ücra mahallerinden birinde büyüdüm. Her ne kadar tahsil için Malatya merkeze ve İstanbul’a gittiysem de Darende’ye sürekli hasret çekerek yaşadım. Darende’nin sevinçlerinde sevindim, sıkıntılarında üzüldüm ve matemlerinde ağladım. Ama her daim buralı olmaktan gurur duydum. İş icabı şehir dışına ve hatta ülke dışına gidince ve şehirlerin nasıl olduğu ve çoğu zaman da aslında nasıl olması gerektiğini gördüm. Sonrasında, sürekli sahipsiz olan Darendemi düşünüyor ve bir hüzün kaplıyordu içimi. Neden Darende sürekli durağan ve sürekli sahipsiz diyordum.

Gezdiğim şehirlerde gördüğüm ilçeler ile Darende arasındaki farklılık beni sürekli tedirgin ediyordu ve hep neden diyordum. Doğu ile batıyı bağlayan yolun iki tarafında sıralanmış olan ve içerisinde cennet nehri gibi süzülen ve bir çok yönden fayda sağlayabilecek Tohma Nehrinin neden Darende’ye herhangi bir fayda sağlamadığını sürekli sorguluyordum ancak nedense mantıklı bir cevap ve mazeret bulamıyorum. Evet, dedim ya Darende’ye bir vefa borcum var. Doğduğum ve sonrasında da yıllardır doyduğum bu eşsiz memlekette neden bu kadar sorun var ve neden bu koskoca ilçe köy olmaya doğru gitmektedir. Darende’nin kaderi mi sürekli gerilemek ve teknolojik tüm ilerlemelere rağmen bu kadar geri gitmek. Ortaokul 1. sınıftan beri yani 1991 yılından beri içerisinde bulunduğum, bazen partileri isim değiştirse bile sadece ülkemizin kalkınması, dışa bağımlılığın azaltılması, insan hak ve hürriyetlerine yaraşır bir yaşam sürülmesi için çalışan siyasi hareketimizin son kalesi ve Ümmet-i Muhammedin son umudu olan Ak Parti’den aday adayı olmam bu gibi düşüncelerden kaynaklanmıştır.

Gençliğim, enerjim, bilgi ve birikimimi içerisinde bulunduğum siyasi hareketin temel ilkeleri ile birleştirip bu ilçe için ve insanlık için ne yapabilirim! Temel hedefim insan olan insana hizmet olan düşüncemin, Darende ilçesine katacağım ve içimde sürekli var olan yüksek yöneticilik karakterimin belediye yöneticiliği için ne kadar uyumlu olduğunu zamanla gördüğüm için bu zorlu fakat çok şerefli göreve talip oldum. Eğer ben Mehmet Ali KÖROĞLU olarak bu işi başarıp bu ilçeye ve insanına bir şeyler katabilecekken kenarda durup birilerinin bu işi eline yüzüne bulaştırmasını seyredersem ne kadar büyük bir vebal alacağımı ve bu sorumluluğumun gerçekten çok ağır olacağını düşünerek aday adayı oldum. Kısmen vakıf olduğum ve emanetin ehline verilmediği bir ortamda aslında emanetin göreve talip olmakla bu sefer ehline teslim edildiğini görmek ve insanımıza göstermek için aday adayı oldum. Yıllardır iş gereği veya başka sebeplerle bu ilçede ve köylerinde sürekli bulunmam hasebiyle bu ilçenin sorunlarını tekrar tekrar müşahede etmek suretiyle, aldığım nefesin, içtiğim suyun ve yediğim lokmanın hakkını vermek için aday adayı oldum. Partimiz bizi beğenir beğenmez, aday olarak belirler veya belirlemez bunun önemli olmadığını ve her halükarda taşın altına elimizi koymak ve görev verilmediği taktirde huzuru mahşerde görevden kaçmadığımızı ancak tarafımıza iş bu yükün verilmediğini ve sorumluluğumuzun bu şekilde kalktığını göstermek için aday adayı oldum. Bu ilçe de ve bu şehirde yaşayan biri olarak bu toprak parçasında taş üstüne taş koymam gerektiğini düşündüğüm ve bunun için elimden geleni yapacağıma dair kendime son derece güvendiğim için aday adayı oldum.

Her dönemde olduğu gibi bir önceki dönemde yaşanan sorunların ve sıkıntıların tartışıldığı ve esasen doğruyu bulmaktan ziyade kısır çekişmelerden ve bunların gölgesinde gölgelenmekten öteye gitmeyen bir yönetim anlayışının önüne geçmek ve yüzümü sadece geleceğe ve aydınlık yarınlara dönmek için aday adayı oldum. Çocuk yaşta başladığım ve her kademesinde görev yaptığım, özellikle başarılı bir seçim işleri başkanlığı ve seçim kurulu üyeliği yaptığım iş bu Ak Parti hareketinin ülkemizin gelişmesine sağladığı katkıya benim de katkı sağlamam gerektiğine inandığım için aday adayı oldum” dedi. Darende için 36 proje hazırladığını ifade eden Köroğlu, “Rabbim bu zorlu yolda kolaylıklar versin ve bizleri mahcup etmesin” diye konuştu.

MEHMET ALİ KÖROĞLU KİMDİR?

19.06.1979 tarihinde Malatya İli Darende İlçesi Yenipınar Mahallesinde doğdum. İlkokulu Yenipınar Mahallesi Güney İlkokulunda okudum. 1991 yılında Malatya İmam Hatip Lisesine kaydoldum ve 1997 yılında mezun oldum. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdim. 2002 yılında hukuk fakültesinden mezun oldum. Avukatlık stajımı İstanbul’da bitirdikten sonra 2004 yılı Nisan ayında Malatya merkezde KÖROĞLU HUKUK BÜROSU adıyla serbest avukatlık yaptığım işyerimi kurdum ve mesleğine başladım. Okul sonrası Malatya’ya yerleştiğim için Saadet Partisi Malatya Merkez İlçe yönetiminde görev aldım. Sonrasında Saadet partisi il yönetiminde seçim ve eğitimden sorumlu başkan yardımcılığı yaptım. Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte oluşturulan yeni Yeşilyurt ilçesi ilçe yönetimi kurulunda seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Ayrıca Saadet partisi ve Ak Partinin seçim kurulu üyesi olarak 2007 ile 2015 yılları arasında iş bu partilerin seçim kurulu üyeliğini yaptım. Ak Parti Yeşilyurt ilçe başkanlığı aday adayı oldum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. dedi.

Bakmadan Geçme