19 Mayıs'ın 100. Yıldönümünü Samsun'da Kutladık

Hatem DENKTAŞ Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için Bandırma Vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişinin 100. Yıldönümünü, Türkiye genelinden şube ve temsilciliklerimizin katılımıyla ve büyük bir coşkuyla Samsun’da kutladık.

Kutlamalara, Genel Başkanımız Orhan Yıldırım, Genel Sekreterimiz Ebru Sungar, Genel Mali Sekreterimiz Hüseyin Kara, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Bilal Şener, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreterimiz Maksut Balmuk, Genel Eğitim Sekreterimiz Suat Özkolay, Genel Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Yakup Tekin Efe, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve MYK Üyeleri, konfederasyonumuza bağlı sendikalar ile şube ve temsilciliklerimiz katıldı.

Malatya Şubesi olarak bizimde katıldığımız Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıta çelenk sunulması ve konuşmaların ardından, “Ulusal Bağımsızlığın 100. Yılında Gençliğin Ata’sına Özlemi” konulu mektup yarışmamızın ödül töreni gerçekleştirildi.

“Ne senden ne de senin eserinden vazgeçmeyeceğiz” yazılı pankartı taşıyan kortej, Atatürk Anıtı’ndan başlayarak Lise Caddesinde sona eren 2 km’lik Yüzüncü Yıl Yürüyüşü’nü yaptı.

Daha sonra Genel Başkan Orhan Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı Milli Mücadelenin 100. Yılında Samsun Buluşması “Atatürk Cumhuriyeti’ni İnşa Etmek” konulu panele katılım sağlandı.

Akşam ise Uğur Mumcu Parkı’ndaki fener alayına katılım sağlandı.

                                                                  Hatem DENKTAŞ

                                                     Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı

Bakmadan Geçme