Sevim Demirhan

Bu Çeyrek Asır`da Sınıfta Kalan Ebeveyn`ler

Sevim Demirhan

Şimdi bir çok kişi bu konuda yazdı çizdi fikrini beyan etti ,kimisi  çocukların SPİRİTÜEL açıdan nasıl etkilendiklerini yazdı kimiside MENTAL  açıdan. Şimdi iki şekilde de bu yeni nesil Ebeveyin çocuk yetiştirme tarzında büyük sorunlar olduğunu her hangi bir eğitim almadan da her bireyin görmesi mümkün.

Peki nedir bu sorunlu olan Aile eğitimi ? aslında ortada pekte bir Aile eğitimi kalmadığını hepimiz biliyoruz ortalama 1975 sonrası geçiş dönemi çocukları olarak nitelendirdiğimiz şu anki Anne ve Babalar yani teknolojinin ülkemizde ciddi anlamda yaygınlaşmaya başladığı dönemlere denk gelen  bir süreyi birebir yaşadılar, buraya kadar her şey  tamam fakat bundan sonrasında aksaklıklarla dolu bir devir başladı. Ailelerinde aldıkları Kültür ve yeni çağın getirdiği  hızlı bir teknolojik değişimle ikilem arasında kalan kişilikler ortaya çıktı tercih yapılması gerekiyordu ve kişiler tercihlerini yaptı ve bir çok kişi bu teknolojiyi sadece eğlence amaçlı olarak aldı ve az bir kesim de çağın gerekliliği olan  bilim çağına yetişebilmek için doğru ve yerinde kullanmaya başladı. Zamanla bu teknoloji kültürümüzü de etkilemey başladı. Bunlar nelerdi bizi biz yapan toplumumuzun köklerinden bizi sapasağlam birbirimize bağlayan olgular artık insanlara anlamsız gelmeye başladı, hadi bakalım 20. Yüzyıldayız böylede olurmu.

 21. Yüzyıla girdik bu çok saçma diye diye ne birbirlerine saygısı kaldı insanların ne ailelerine ne de büyüklerine,ikilem arasında kalan bu aileler şimdi aile kurup çocuk yetiştirmeye başladılar  fakat bu çocukların maalesef ki ne ailelerine karşı farkındalıkları olup saygısı var ne de çevrelerine acıma hisleri,kanaatkarlık sıfır sürekli bir tüketim mevcut bu çocuklar bizim geleceği emenet edeceğimiz çocuklar nasıl başaracağız bunu.Bir eğitimci olarak bunları düzeltmeye çalışsak ta okuma yazmayı öğretebiliriz fakat vijdanı merhameti bir canlıya temelleri atılmamış acıma,şevkat duygusunu maalesef yeşertemiyoruz. Ailelere Eğitim mi verilmeli hadi toplayalım insanları gelin size  nasıl Anne Baba olunur çocuk eğitimi nasıl olur öğretelim desek içsellesmemeş bir öğretim ne kadar verimli olur. Maalesefki bu çokta sağlıklı olmayacaktır kendini arafta bırakmış bir nesilin meyveleri ortalarda patlamaya hazır bomba gibi dolaşıyor ve bukadar da değil bu hissiz yetiştirilen çocuklarında çocukları olacak ve Ailelerinden gördüklerini onlara aktaracaklar ki vay halimize vay.

Yazarın Diğer Yazıları