M. Said Yalçın

Rehavet diyelim …!

M. Said Yalçın

Ev kur Yeni Malatya Spor ‘da  önce mali kurul sonra da seçimli genel kurul  hazırlıkları var. Adaylar kendilerini göstermeye başladı. Kulis çalışmaları tam hızıyla devam ederken, bazı taraftar grubu Adil Gevrek’ten yana tavır koyarken, çoğunluk ise değişimden yana. Antalya’dan umduğunu alamayan Ev kur Yeni Malatya Spor ’da ise akıllara, ‘ Daha profesyonel yönetim ve daha profesyonel teknik heyetin olması’ gerektiği …

Antalya’da hayal kırıklığı yaşadık. Futbolcular sezonu bitirmiş görüntüsü, ayakta kalmak da zorlanan futbolcularımız, maçın ilk yarısında nasıl bir profesyonel futbolcu ise aynı dakika içinde iki sarı görerek kırmızı kart ile oyun dışında kalan Bifouma ve bu futbolcuyu takıma kazandıran amatör ruhlu yönetim, ve hepsinden öte Adem Büyük ’ün takıma katkısından çok zararı olması.  Erol Bulut hocanın ayrılışı ile birlikte gelen 3 haftalık periyottaki puanlar takımı fazlasıyla rehavete sokmuş olacak ki, ayakta durmakta zorlanan, hücumda çoğalamayan, pas grafiğinin düşüşüne sebep oldu diyebiliriz. Akıllara keşke bu takım Avrupa’ya bu sezon gitmese daha mı iyi olur düşüncesi hasıl olmakta. Bu söze katılmakla birlikte, futbol kenti Malatya taraftarlarının Avrupa macerasını da görmesi gerektiğini de savunmaktayım. Nitekim amatör ruh ile yönetilen takımın ne derece Avrupa’da başarılı olur o sorunun cevabını da futbolseverlere ve yeni Malatya spor taraftarlarına bırakıyorum.

Buğra yedek te kala kala paslanmış. Chabeaka’nın kart cezalısı olması münasebetiyle , Buğra ilk 11 de sahaya çıktı. Kanadında var mı yok mu biz göremedik. Ne bir atağa katkısı oldu nede defansa yardımcı olabildi. Öylesine işte gelen topları sadece kovalamakla geçti . Mina bu karşılaşma da öylesine bir rehavete gitmiş ki, kaptırdığı toplar saç baş yoldurttu. Ertaç’ın yediği gollerde ise hiçbir hatasını göremedim.

Ali Ravcı Ve  Hakan Çalışkan öz değerlerimiz ki ben her zaman destek olma konusunda elimden geleni yaptım. Avrupa macerası olacaksa eğer, bu saatten sonra korkmaya başladık, mutlaka deneyimi yüksek bir teknik adam lazım. Süper ligi tam analiz edemeyen öz değerlerimize  şans verilecekse, bunada karşı olmam. Destek veririm.  Nihayetinde Erol Bulut gibi bir çok deneyimsiz teknik adam bizden sonra hep parladılar. Neden bizim öz değerlerimiz parlamasın. Avrupa heyecanı son haftaya taşınmış oldu. Oysa ki 1 puan alsaydık Antalya’dan Avrupa serüvenimiz kesinleşmişti. Şimdi ikili averaj da Antalya avantajlı. Her ne kadar biz Bursa ile Antalya Fenerbahçe ile oynayacak olsa da, futbolu adam gibi oynamadığın sürece , kesin gözü ile baktığımız Avrupa elimizden akar gider…

Seçimli genel kurul heyecanı başladı Yeni Malatya Spor’da. Şahsım  adına adayların bol olduğu bir kongre olmasını isterim. Sebep ise, öncelikle gelen adayların hangi projeler ile geldiğine bakmak lazım. Akabinde kulübü kurumsallaştırma adına sağlam temeller üzerine oturtacak adaylar lazım bize. Her konuda profesyonel düşünen, takımdan ziyade önceliği kulübe verecek  adaylar lazım bize. Önümüzdeki süreçte bakacağız. Adayların ve yönetim kurullarının nasıl bir düşünceleri var öğreneceğiz. En azından yönetimlerin futbolun içinden gelen ve futbol yöneticiliğinin tüm demi olmasa da yarı demli olan insanlar gelir umarım.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları