M. Said Yalçın

Helal Olsun Çocuklar…!

M. Said Yalçın

Eksik kadro…Yapılamayan transferler..Ve iyi bir kadroya sahip olan Göztepe. İyi oyun ve akabinde gelen galibiyet. Helal Olsun Erol Bulut, helal olsun çocuklar…Ligin ikinci yarısında kendi evinde galibiyetle başlamak özgüvenin artmasına sebeb olmuştur.

17 kişilik bir futbolcu kadrosu ile Göztepe karşısına çıktık. Her futbolcu iki belkide üç kişilik efor sarfetti. İyi maç çıkarttılar. Ve sonucunda meyvesini alıp 3 puanı hanelerine yazdırdılar. Erol hocayı kutluyorum bu karşılaşma için. Daha ne yapsın değil mi? 20 yaşındaki gencecik Gökhan stoper mevkiine aldı aslanlar gibi mücadele etti. Amatör ruhlu yönetime sahibiz diyorum boş yere demiyorum; transferler zamanında yapılmadığı sürece belki yönetim rahattır ama teknik heyet ve futbolcular zor durumda kalmaktalar. Eleştiri yağmuruna  teknik heyet maalesef hedef olmakta. Adil Gevrek ve yönetimi 3 sezondur hangi  zaman transferleri yerli yerine zamanında bitirmiş. İlk yarının bitimi ile birlikte, uyardık ama ben şahsım adına transferlerin yine gecikeceğinden emindim. Çünkü adet haline getirmişler.

Maça gelince; eksiklikler gözle görülür bir şekilde belirlendi. Özellikle stoper mevkiinde Sadık’ında satılmasıyla birlikte, Murat Akça’nın sakatlanması Mina’nın 2 kişilik oynamasına sebeb oldu. Maç da görüldü ki defans bölgemizde uzun boylu topları savuşturacak futbolculara ihtiyacımız var. Halihazırda Farnolle uzun boyun avantajı ile bir çok topu yumruklarıyla bertaraf etmekte. Şuda unutulmamalı ki, Göztepe karşılaşmasında forvet oyuncularının beceriksizliği de vardı. Bu demek değildir ki, ligde bu kadar beceriksiz forvet olmayacak.

ÖMER ŞİŞMANOĞLU

Geldiği günden bu yana sakatlıkları bertaraf edemeyen Ömer Şişmanoğlu, göstermiş olduğu performans ve yaptığı asistleriyle bana göre sahanın enlerindendi. Maç eksiği olmasına rağmen kanaatimce iyi bir performans göstermiştir.

TARAFTAR STADA ÇEKİLMELİ

Taraftar neden stada gelmiyor..? Yönetime olan güvensizlikten mi kaynaklanıyor, yoksa yönetim ile taraftar arasında sorunmu var. Taraftarı stada çekmenin en güzel ve kolay yollarından biri de aklı başında transfer şartı. Bir veya iki tane tanınmış isimleri transfer ettiğin zaman taraftar güvenini kazanırsın ve stadı dolduran bir taraftar kitlesine sahip olursun. Bunun örnekleri ligimizde mevcut. Sivasspor’un Robinho’yu transferi gibi..Tanınmış dünya futbolunda adından söz ettirmiş futbolculara tecrübeleri ile takımın ihtiyacı var. Hem taraftar bazında hem de yönetim bazında…Birde yerel yöneticiler ile istişare haline gidip, stada gelmeyen taraftarlar için çözüm odaklı projeleri hayata geçirmek lazım..

Haftaya Fenerbahçe deplasmanındayız. Eksik kadro ile ne yaparız bilemeyiz. Ama Erol hoca patlamadan bir an evvel yönetimin transferi şart olmuş oldu hafta içi. Hazır ve direk ligde oynayabilecek stoper mevkiine ve santrfor bölgesine transfer şartını hatırlatıyoruz…

 

Yazarın Diğer Yazıları