Gürhan Selan

Komedi Devam Ediyor!

Gürhan Selan

İlhan Cav Cav sezonunu başlamasına tam 1 ay kala kaleme aldığım yazımda ‘Aceleye hacet yok’ başlığını atmıştım. Stadın yetişmeyeceğini herkes gibi dile getirmiştim. Ve dediğimi gibi de oldu 1. Hafta geçti 2. Hafta geçti ve 3. Hafta da Yeni Malatyaspor maçını yeni stadında oynayamayacak. Artık ‘Aceleye hacet yok’ terimi gerçek olduğu için şimdi de bunun artık bir komedi olduğunu söylemek mümkün ki yazımın başlığı da bu….

            Birçok insanın aklına takılan soru gibi benim de aklıma o meşhur soru takılmış durumda. Kocaman bir N E D E N!!!

            Nasıl olur da Süper Lig gibi bir ortama yükselen takımımızın maçları kendi sahasında oynanmaz. Nasıl olur da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı stadyum maç oynanmaya uygun halde olmaz. Nasıl olur da kale direkleri bir oraya bir buraya taşınmak zorunda kalır. Nasıl olur da prestijimizin yükselmeye başlaması gereken bir ligde böyle mağdur oluruz. Bu nasıl sorularını çoğaltmak elbette mümkün.

            Hem resmi açılışını yaptıracaksın hem de maç oynanmayacak. Deli saçması bu. Başka bir açıklaması yok. Acaba Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açtığı stadın maç oynanmaya müsait olmadığı bildirildi mi? Yada farklı bir şekilde mi bildirim yapıldı. Tabi  bunları irdelemek takip etmek ve eleştirmek lazım ama konumuz başka..

            Sebep ve sonuç kavramlarına bakılmalı. Maç oynanmamasının sebepleri aşağı yukarı belli ama SONUÇ  ne olacak. Biz ne zaman yeni stadımızda maç oynamaya başlayacağız. Ne zaman reklam geliri elde edeceğiz. Bu takım ne zaman elinde büyük bir nimet olan stadyumun ekmeğini yemeye başlayacak. TFF ne zaman bu stada maç oynanabilir raporunu verecek. Ben ce hiç kimsenin de umurunda değil bu. Yakın zamanda (Ki şimdiden konuştuğum arkadaşlarım, haberlerdeki yorumlar hep bu yönde) taraftar bulamayacağız maçı izleyecek. Taraftar da bıktı her hafta hangi statta maç izlemeye gideceğini. Zaten lig maçlarını televizyon kanalı veriyor. Eski atmosfere girmektense evimde yada çay ocağında izlerim maçı diyen çok.

            Anlayacağınız bu komedi bu şekilde sürüp gider. Artık hangi hafta maçımızı yeni stadımızda oynarız Allah bilir onu. Çalışmaların en önemli kısmı olan Passolig problemi çözülmüş değil. Bilmem kaç bin metre kablo döşenecekmiş o da hazır değil. Daha hesapta olmayan o kadar çok eksik çıkacak ki. Şimdiden söylüyorum yine yeni stadyumda planlanan çalışmaların haricinde o kadar çok sorun çıkacak ki aklınız duracak. Bir takım söylentiler eksiklikler kulağımıza geliyor. Zamanı gelince onları da açıklarız.

            Tek temennimiz kulüp yönetiminin bir an önce çalışmaları hızlandırmak yerine, aceleye getirip ileride sorunlar ile karşılaşmak yerine, çıkıp kamuoyuna ‘Kardeşim planlarımız uymadı. İşimiz rast gitmedi yapamadık, beceremedik. Özür dileriz’ deyip, ACELE ETMEYİN ŞU TARİHTEN ÖNCE AÇILMAYACAK, MAÇ OYNANMAYACAK demeleri. Her hafta milleti kandırmak yada avutmak yerine belirli bir tarih verirler herkes kendini ona göre hazırlar.

            SİZCE DE MANTIKLI DEĞİL Mİ?

Yazarın Diğer Yazıları