Vali Toprak, 'Dostluk, Kardeşlik Kazansın'

Vali Mustafa Toprak, yarın Elazığ'da yapılacak olan Yeni Malatyaspor – Elazığ Spor karşılaşması öncesi Nurettin Soykan Tesisleri'nde takımı ziyaret ederek başarılar diledi.

Vali Toprak beraberinde Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Büyükşeh

Vali Mustafa Toprak, yarın Elazığ’da yapılacak olan Yeni Malatyaspor – Elazığ Spor karşılaşması öncesi Nurettin Soykan Tesisleri'nde takımı ziyaret ederek başarılar diledi.

Vali Toprak beraberinde Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Yeni Malatyaspor Nurettin Soykan Tesislerine gelerek Başkan Adil Gevrek, Teknik Direktör İrfan Buz ve Futbolcularla bir araya geldiler.
Vali Toprak, Başkan Gevrek ve Teknik Direktör Buz ile Yeni Malatyaspor’lu futbolcuların ilk olarak Cumhuriyet Bayramını kutlayıp “Milletimizin yüzyıl önceki sıkıntılı durumlarından bugünlere getiren bu kutlu yürüyüşünde, bu günlere gelmesinde, ülkemizin birliğinde, beraberliğinde katkısı olan, geçmişte bize bu günü kazandıran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, aziz milletimize, milletimizin büyük gücüne şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Tüm bu güzellikler içerisinde, yıldönümü içerisinde yarında yine iki güzel ilimizin Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, sevgisine ve hoş görüsüne katkı da bulunacak bir maçı inşallah hep birlikte seyretme fırsatı da bulacağız.
Bu anlamda hem bu bayram içerisinde oluşacak bir maç hem de maçın her iki il için de sevgiye, kardeşliğe, hoşgörüye vesile olmasını diliyorum. Uzun zamandan beri karşılıklı seyirci yasağı vardı ve futbolun olması gerektiği noktada kardeşliği, dostluğu yansıtamıyorduk. Ben bu anlamda Elazığlı yöneticileri, İl Spor Güvenlik Kurulunu, Elazığ Spor’ u ve o karara katkı sunan herkesi tebrik ediyorum. Bu anlamda futbolun olması gereken karşılıklı seyircili futbolun oynanması noktasındaki altyapısına da katkı sağlamış oldular.
Her iki il olarak bizlere düşende dostluğu, kardeşliği, sevgiyi devam ettirebilecek oluşturacak o alt yapıyı kurabilmek ve bundan sonrada cesaretli bir şekilde karşılıklı seyircili oynanabilecek maçların altyapısını iyi bir şekilde kurabilmektir.  . Bu anlamda ben Yeni Malatyasporumuza da bu kutlu yolda başarılar diliyorum, bir ilin marka düzeyinde temsil eden değerleri vardır, bu değeri ortaya çıkaran şüphesiz Malatya’nın tüm değerleri ile birlikte bu değere katkı sağlayan Yeni Malatyaspor’un da önemli bir değer olduğunu biliyorum.
Tüm Malatya halkının ister Malatya da olsun, ister Malatya dışında olsun, ister yurt dışında olsun kalplerinin Yeni Malatyaspor’la attığını, Yeni Malatyaspor’un daha ileri noktalarda olması için maddi, manevi katkı sağlamaya hazır olduklarını ve o heyecanı yaşadıklarını da görüyorum. Kulüp başkanımıza ve yönetim kurulumuza iyi bir takım kurdukları, bu gün hepimizi mutlu eden, gelecekten beklentilerimizi ve şampiyonluk yolundaki heyecanımızı da sürdürdükleri için teşekkür ediyorum.Teknik Direktörümüze, Futbolcularımıza bu güzel ahenkten dolayı, atmosferden dolayı ilimize bu güzellikleri yaşattıkları ve daha da yaşatacakları için de şükranlarımı sunuyorum.
Kulübümüzün şehirle bütünleşmesi gerekiyor, kulübümüz her noktada iyi gidiyorsa, Teknik heyet, Futbolcular iyi bir sonuç elde ediyorsa gerek il dışında gerekse ilimizde futbol takımımıza sahiplenmeyle ortaya çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Maçlarda seyirci desteği ile seyircinin fazlalığı ile bu gücün takım tarafından hissedilmesi ile ortaya çıkıyor. Maçlarda seyircilerimizin sayısı da katılım oranı da artar ve bu güzellikleri hep birlikte yaşamaya devam ederiz.
Yeni Malatyaspor ile birlikte Malatya markamızın Malatya’mızın değerlerinin yükseldiğini görüyoruz. O değeri daha da yükseltmek için iş birliği ile koordinasyon ile bu katkılarımızı ortaya çıkartmamız lazım.” dedi.
Önümüzdeki günlerde düzenlenecek geniş katılımlı bir toplantı ile bu konuyu ve takıma maddi olarak nasıl daha çok destek olunacağı konusunu ele alacaklarını ifade ederek yarın yapılacak olan maçta Yeni Malatyaspor’a başarılar dileyerek, maçın sonucu ne olursa olsun kadim iller arasındaki, dostluğun, kardeşliğin, sevginin kazanacağını belirterek, futbolcusundan taraftarına kadar herkese teşekkür ederek Malatya markasının değerinin daha da değerler katılarak yükseltilmesi dileğinde bulundu.
Ziyaret sonrasında tesis dışında takımı desteklemek amacıyla gelen taraftarlarca sevgi gösterisi yapılan Vali Toprak ve beraberindekiler bir süre taraftarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Bakmadan Geçme