• Haberler
  • Malatya
  • Vali Kaban'ın Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajları

Vali Kaban'ın Çanakkale Zaferi Ve Şehitler Günü Mesajları

Bugün Cennet Yurdumuzun her köşesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 103’üncü yıldönümü büyük bir gurur ve heyecanla kutlanmakta; Vatan, Bayrak, Millet ve Devlet uğruna can veren Şehitlerimizin aziz hatıraları Şehitler Günü olarak idrak edilmektedir.

 

Çanakkale Zaferi onurlu bir milletin varoluş mücadelesi olmasının yanı sıra muazzam bir iman ve ahlâk destanıdır. Bu eşsiz destan, dünya üzerinde Türk Milleti’nin var olma iradesini kıracak hiçbir güç olmadığının en şanlı ifadesidir. Ve yine Çanakkale Zaferi göstermiştir ki yedi düvele karşı ortaya koyduğumuz sarsılmaz irademiz, vatan sevgimiz ve millet olma bilincimiz en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür.

 

Necip Milletimizin mukaddesatının her türlü kasıt ve karanlık emellerden korunması, Al Bayrağımızın yurt semalarında hür ve mağrur dalgalanması için ecdadımızın aidiyet ve mensubiyet gözetmeksizin yan yana, omuz omuza, tek vücut olarak verdiği mücadelelerden ibret alınmalı ve bu şuur müstakbel nesillere miras bırakılmalıdır.

 

 Bilinmelidir ki her safhası göğsümüzü kabartan Kadim Türk tarihindeki sayısız örneği gibi Çanakkale de, İstiklâl Savaşı da, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı sergilenen Milli Duruş da zelil yaşamak yerine onurla ölmeyi tercih edenlerin kutlu kıyamlarıdır.

 

Bakmadan Geçme