Vali Kaban İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü'nde Sergi Açılışına Katıldı

Vali Ali Kaban, Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Fehmi Kolçak Devlet Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergi açılışına katıldı.

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışına Vali Ali Kaban’ın yanı sıra, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu çok sayıda sanatçı ve davetliler katıldı.

 Çeşitli Üniversitelerde görev yapan 8 kadın akademisyen tarafından oluşturulan eserlerin sergilendiği sergide konuşan Vali Kaban," 8 Mart dolayısıyla 8 hanımefendi tarafından yapılmış her biri kendine özgü her biri kendini yansıtan gerçek anlamda bir yansıtma azmindeki eserlerle oluşturulan güzel bir sergi. Bu anlamda bu salonun hazırlanmasında başarılı bir çalışma yürüten Kültür müdürümüz ve çalışanlarını kutladığım gibi sergiye katılan hanımefendileri de kutlamadan geçemiyorum. Şuana kadar 4'üncü ressamımızın çalışmalarını inceliyoruz her biri birbirinden güzel her biri birbirinden farklı her biri kendini yansıtan eserler. Sanatçılarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum nice güzel sergilere" dedi.

 Kadın sanatçılar tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen eserlerin sergilendiği serginin Malatya için çok önemli olduğunu belirten İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay," Kadın sanatçılarımız 8 Mart'ı sanatla duyurmuş oluyorlar, onun için bunu çok önemsiyorum. Ayrıca kültür müdürlüğümüzün böyle güzel sergilerle kıymetli sanatçılarımızı şehrimizde ağırlamasından büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

 45 eserin sergilendiği serginin 10 gün boyunca ziyarete açık olacağını bilgisini paylaşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu ise, "Kadın sanatçılarımız tarafından her biri birbirinden farklı özgün 45 eserden oluşan sergi 10 gün Malatya halkımızın gezmesi için sergi açık olacak. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum sergiye emeği geçen kadın sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Ressam Şule Baydemir ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 7 arkadaşımız ile birlikte böyle güzel bir günde beraber olmak istedik ve yaptığımız eserleri sergiledik. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

 Vali Kaban, açılış sonrası sergiyi gezerek eserlerin sahiplerinden bilgi aldı.

 

 

Bakmadan Geçme