Tüfenkci: Ak Parti İle Engeller Kalktı

Engelsiz Yaşam Merkezi Hizmet Binası açılışında konuşan Tüfenkci,

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya'da Battalgazi Belediyesince yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi Hizmet Binasının açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Tüfenkci, AK Parti ile beraber engellerin birer birer kalktığını vurgulayarak, “AK Parti olarak Türkiye’de en iddialı olduğumuz konulardan birisi de engelli vatandaşlarımıza yapmış olduğumuz hizmetler, sosyal devleti öne çıkartma noktasında atmış olduğumuz adımlar ve ayırdığımız bütçelerdir” dedi.

2002’den önceki ve şimdiki durumun göz önüne alındığında farkın ortaya çıkacağına işaret eden Tüfenkci, şöyle devam etti:

“Eğitimde görme engellilerden tutun da zihinsel engellilere kadar herkesin alfabeyi ve okuma yazmayı öğrenmesi noktasında ücretsiz kitaplardan tutun, haberleşmedeki engellerin ortadan kaldırılmasından ulaşıma ve eğitime her bir noktada sizlerden gelen taleplerin hayata geçmesi noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik. Daha önce engelli memur alımındaki kontenjanlara baktığımızda ve bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda ne demek istediğimizi çok iyi ifade edebiliriz. Yeterli mi değil, daha fazlasını inşallah önümüzdeki dönem içerisinde yapacağız. Yeter ki gayret edin, talep edin, bizi destekleyin”  

Tüfenkci, AK Parti’nin ‘az laf çok iş’ anlayışıyla çalıştığına dikkati çekerek, “Biz lafla değil icraatla kendimizi gösteren bir partiyiz. Onun için biz iş yapmaya sizlere hizmet etmeye talibiz” diye konuştu.

Açılış törenine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile davetliler katıldı.

Bakmadan Geçme