Şehit Eşinin Tek İsteğini Başkan Aydın Yerine Getirdi...

'HİÇ OLMAZSA KOCAMIN MEZARININ FOTOĞRAFINI GÖREYİM'

Sivaslı Kaya Afacan henüz 22 yaşındayken eşi ve 11 aylık yavrusunu geride bırakarak Kıbrıs Barış Harekâtı’na katıldı. Burada düşman askerine karşı kahramanca çarpışarak 26 Temmuz 1974 günü şehit düştü. Afacan, şahadet şerbetini içtiği topraklara defnedildi. 

Aradan tam 44 yıl geçti... Şehidin eşi 65 yaşındaki Hacer Afacan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın Kıbrıs gazileri için bir gezi programı düzenlediğini duydu ve kendisi gidemediği için eşinin mezarının fotoğrafını istedi.

Yaklaşık 25 gaziden oluşan ilk kafile yavru vatan Kıbrıs'a ulaştı ve üç günlük gezi programını tamamlayarak Sivas'a döndü. Bu arada şehit eşi Hacer Afacan'ın da isteği unutulmadı. Eşinin kabrinin fotoğrafı büyük bir tablo haline getirildi. Başkan Aydın şehidin bu emanetini bizzat kendi teslim etti.

Eşi Yurdagül Aydın ile birlikte Afacan ailesini ziyaret eden Başkan Aydın, şimdilerde torunlarıyla birlikte yaşayan Hacer annenin elini öperek uzun süre sohbet etti.

ŞEHİT AİLESİ KIBRIS'A GÖNDERİLECEK...

Aydın, Kıbrıs'a gönderilecek olan ikinci kafilede şehidin ailesini de ağırlamak istediklerini ifade etti. Şehidin eşi ve oğlu bu anlamlı teklifi büyük bir memnuniyetle karşılayarak Başkan Aydın'a teşekkür etti.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, şehit Kaya Afacan'ın torunlarına da çeşitli hediyeler verdi.

Bakmadan Geçme