Öğrenciler Karne Heyecanını Başkanla Birlikte Yaşadı…

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi.

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de 2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. Yılsonu kapanış programı Selçuk Ortaokulu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın ile diğer il protokolü katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan programda öğrenciler çeşitli gösteriler gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, karne alan öğrencileri tebrik ederek “Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız… Karnelerinde zayıf not olması, onların değerini düşürmez. Böyle bir durum olursa bunu çocuklarımıza hissettirmeliyiz.” dedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da karne alan öğrencileri kutlayarak “4 çarpı 4 eşittir 16.  Bir aile çocuğunun iyi bir geleceği olması için en az 16 yıl yatırım yapıyor. Bu herhangi bir işletme iş yeri için yapılması oldukça uzun bir süreci kapsıyor. Bugün öğrencilerimizin bu bilinçle tatili en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Dinlenen öğrencilerimizin bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Vali Davut Gül de eğitim politikalarının değiştiğine vurgu yaparak “Bunun mimarı Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz'ın Sivaslı olması da ayrıca büyük bir gurur.” ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme