MASKİ, Altyapı İşini Beceremiyor mu?

Murat Ali Tutar'ın haberi

Malatya’nın alt yapısı Ahmet Çakır döneminde tabiri caizse damarlarına kadar sökülüp yeniden yapıldı. Malatya’da asbestli borular birer birer tespit edilerek mahalle mahalle yenilendi.

Ahmet Çakır’ın özel gayreti ile yapılan çalışmalarda özellikle yurt dışından alınan kredilerle halen Malatya’nın su ve kanalizasyon işleri hızla devam etmekte.

Bu güzel işler devam ederken MASKİ yöneticilerinin yaptığı ihaleler akıllarda soru işareti bırakıyor.

İddialara göre özellikle 1,2 oranla yapılan ihalelerde 50’lere varan kırımlara giden müteahhit firmalar ihaleleri ucuza kapatıp, işin maliyetinin kat kat altında fiyat vererek alt yapı işlerini tabiri caizse katlediyor.

Yine iddialara göre ucuz işçilik, ucuz malzeme kullanan ve her türlü masraftan çalma yoluna itilen müteahhitler ya iflas ediyor yâda işleri üstün körü yapıyor.

Vatandaşların iddiasına göre MASKİ’NİN yeterince kontrol yapamaması ve sürekli yeni yapılan tesisatların patlaması hem sağlık sorunlarına yol açıyor hem de milletin parasının nasıl boşa gittiğini gösteriyor.

Malatyalı milletin parasının bu şekilde heba edilmesini istemezken bu işlerin uzmanları ise 1,2 oran yerine 1 oranın alınıp ihalelerde kırıma gidilmeden yüklenici firmaların eli rahatlatılarak kaliteli işçilik ve malzemenin tercih edilip yapılan işin daha güzel olmasını öneriyor.

Zira,İlbank ve Milli Savunma Bakanlığı gibi kurumlar özellikle altyapı işlerini halen 1katsayılı ihale usulü ile ihale edip sıkı kontrol ve uzman bir ekiple memleketimize ömürlük işler kazandırıyor.

MASKİ işlerinde ise yeni ihale edilen ve alt yapısı tamamlanan bölgelerde özellikle kanalizasyon ve içme suyu tesisatlarının yan yana ve standarttın dışında alt alta geçirilerek kontrolden uzak olduğu iddiaları vatandaşın aklında soru işareti bırakıyor.

İlerleyen zamanlarda yoğun bir yağış ve kazı durumlarında lağım sularının içme sularına karışmasının içten bile olmadığını belirten vatandaşlar ise durumdan kaygılı.

Haber:Murat Ali Tutar

Bakmadan Geçme