Malatya Parsellenmiş Durumda

MHP MALATYA İL BAŞKANI ÖMER FARUK KALI

“Adaletsizlik; Adalet ve Kalkınma Partisi olarak geçen bir partinin en büyük adaletsizliği yapması gülünç bir durumdur. İsmine yakışmıyor. Öncelikle ismine yakışır tarzda hareket etmek lazım” Malatya’nın sorunlarını, Kongrede aday olup olmayacağını, Yeni oluşum ve daha fazlasını MHP Malatya İl Başkanı Dr.Ömer Faruk Kalı değerlendirdi. Başkan Kalı’nın bu çok özel açıklamalarını siz değerli okurlarımız için haber yaptık.

KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ?

Ömer Faruk KALI: 1979 doğumlu evli 2 Çocuk babasıyım. Malatya MHP İl Başkanlığı yanı sıra doktor olan mesleğime de devam ediyorum.

MALATYADA MHP’NİN SON DURUMUNU DEĞERLENDİRİMİSİNİZ?

Ömer Faruk KALI: Atandığımız günden itibaren biz şunları söylüyoruz, Malatya’da biz MHP de ayrılık dargınlık küskünlük zihniyetini bırakıyoruz. Malatya’da birlik beraberlik ruhunu oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız insanlara kendimizi doğru bir şekilde tanıtmak. MHP de yanlış bir izlenim süreci içerisin de olduğumuz dönemler var. Kendimizi yıllarca ifade edemedik. Vizyonumuzu gösteremedik. Bizler şuan Malatya’da belli kültürde, belli düzeyde vizyonunu ortak paydamız Malatya olan insanları yönetimimize katarak Malatya’dan Malatya’yı belli bir seviyeye getirip, bu seviyede devam etmek için yeni bir yönetim oluşturmaya çalışıyoruz. Geldiğimiz günden beri bunun için çaba harcıyoruz. Bizi partimize zarar veren, yıllarca partimizden menfaat elde etmiş ve partimizi kendi menfaatleri için kullanmış insanları da partimizde bir nebzede olsa, uzak tutarak kendi vizyonumuzu camiamıza zarar vermeden ilerleme yolunda gidiyoruz. Çünkü yıllarca siyasette belli bir menfaat çerçevesinde dönmüş insanlar siyaseti tamamen kendi menfaatleri için kullanmış. Ne Malatya nede Milliyetçi Hareket Partisi amaçlanmış. Bizim amacımız şuanda ortak paydamız Malatya. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Malatya için düzgün, vizyonlu ve kaliteli bir hizmet, kaliteli bir siyaset anlayışı yapmak. Muhalefet olarak tamamen eleştirel bir muhalefet yada insanları kötüleyen bir muhalefet olarak değil. Muhalefeti doğru şekilde yapmak. Bizim diğer partilerle mutlaka diyaloglarımız olacak. Gidip bir belediye başkanı ile mutlaka görüşeceğiz. Yaptıklarını takdir edip yanlışlarını uyararak hareket etmeliyiz. Bizim amacımız burada onları yere batırmak yada zarar vermek değil. Malatya’ya fayda sağlamaları için bizlerin elinde ne gelir. Onlara da gerekirse bu konuda fikir vererek veya gerekirse destek olarak bu işi tamamlamak. Siyaset amaçta bizler kendimizi ön plana çıkartarak Malatya’ya zarar vermek yada insanları kötülemek amacı ile siyaset yapmayacağım. Bildiğim doğrularla siyaseti yalan çirkef kısmında kurtarmak, siyasetçi yalancıdır olayında çıkmak istiyoruz. Bu anlayışı silmek istiyoruz. Ya da bir göreve geldikten sonra kim çalmıyor ki anlayışını silmemiz lazım. Biz Müslümanlar olarak bunu söylemekte bile haya etmeliyiz. Müslümanlıkta çalana, çırpana, zarar verene ve menfaat davranana destek oluyorsak bu günahta bizde varız. Buna asla izin vermemeliyiz. Buna kim olursa olsun menfaat çerçevesini sınırlandırmamız lazım.

Malatya’da şuanda yanlış bir siyaset anlayışı söz konusu. Şuandaki iktidar partisi Malatya anlamında söylemek istiyorum. Yöneticilerin hepsi için söylemek istemiyorum. Malatya parsellenmiş durumda. İş alanı konusunda bile bir personel Devlet hastanesi veya Araştırma hastanesi ya da bir yere gireceği zaman oradaki ihaleyi almış firmaya Ak Parti’de referans gitmediği sürece işe alımı yok. İşe aldığı takdirde sözleşmesinin feshi söz konusu. Bunlar çok yanlış olan şeylerdir. Bunların artık önüne geçmemiz lazım. Halkımızın da bu konuda artık tepkisini göstermesi lazım.

Adaletsizlik; Adalet ve Kalkınma Partisi olarak geçen bir partinin en büyük adaletsizliği yapması gülünç bir durumdur. İsmine yakışmıyor. Öncelikle ismine yakışır tarzda hareket etmek lazım. Malatya’da şuandaki siyasetçilerimizin çoğunda insanlarımızın bir memnuniyetsizliği söz konusu. Bundan dolayı artık siyasetçilerimizin kendilerine bir çeki düzen vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizlerin hiç kimseyle kişisel bir sorunu yoktur. Hepimiz Malatya için bir şeyler yapalım. Malatya’ya yanlış yapılmasına izin vermek istemediğim gibi engelde olurum.

MALATYA SON DÖNEMLERDE SU SORUNU YAŞIYOR BU KONUDA ÇALIŞMALARINIZ VARMI?

Ömer Faruk KALI: Bildiğiniz gibi çat barajı ile ilgili dile getiren, basına taşıyan ve bu konuda savaş açan Milliyetçi Hareket Partisi oldu. Battalgazi İlçe Başkanımız ve ben bu konuda ilgilendik. Basına duyurup bu konunun takipçisi olduğumuzu söyledik. Özelikle derme sulama birliği ile ilgili, basına taşıdıktan sonra herhangi bir haksızlık olmadığı yönünden dosyalar getirildi bizlere. Bizde şunu söyledik, inşallah haklısınızdır. Ama bizler dosyanın takipçisiyiz. Malatya ile ilgili yapılan her türlü yanlışlıkta biz sonuna kadar savaşacağız. İnsanlarımızı mağdur ettiler. Belediye Başkanıyla görüştüğümüzde MASKİ’nin çok fazla kaçak su olduğu söylendi. Yıllarca Malatya’ya yeten suyumuz ne oldu da birden yetmez oldu? Eskiden musluklar dışında su içmezdik. Şimdi musluklardan su içemiyoruz. Kaynağımız değişmedi. Ne oldu? Belli depolarımız neden kapatılıyor? Acaba birilerine peşkeş mi çekilecek? Bunları bir sorgulamamız lazım. Önce oraları kapatıp belli bir süre kapalı gösterip ondan sonra amaç birilerine peşkeş çekilmek mi? Rant mı elde edilecek? Neden gelen su içilemeyecek durumda? Neden yetmiyor? Nerede kaçak var? Benim idarecilerim neden dışarıdan geliyor? Malatya’yı bilmeyen bir idareci Malatya’yı tanıması için ne kadar zaman geçecek? Bizler bu konuda neden sesiz kalıyoruz. İdarecilerimiz Malatya’da bu işi bilen yok diyor. Malatya’da dışarı giden bir sürü zihin ve değer var. Onlar dışarıda yöneticilik, işadamlığı ve idarecilik yaparken biz neden geçmişi temiz olmayan şaibeli olan insanları getirip burada müdür olarak atıyoruz. İnsanların akıllarına neden soru işareti getiriyoruz. Neyi gizliyoruz? Kar eden bir şirket nasıl zarar eder? 24 saat çalışan bir market nasıl zarar eder? Üretim fabrikaları nasıl zarar eder? Amaç nedir burada? Bütün bunları artık tek tek masaya yatırmamız gerekiyor.

MERAL AKŞENER YENİ PARTİ KURMA OLUŞUMU İÇİNDE NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Ömer Faruk KALI: Meral AKŞENER 15 Temmuzdan önce Başbakan olacam diyen bir insan. Bunun artık fetö ile bağlantısı açık seçik ortada. Meral AKŞENER bir proje partisidir. Proje partisi olduğu için Türkiye’nin ve Türk milletinin bu konuda çok dikkatli ve hassas davranması gerekir. Türkiye’yi ayakta tutan Milliyetçi Hareket Partisi olduğu herkes tarafında biliniyor. Bunu bölmek için Milliyetçi Hareket Partisini bölmek gerekiyor öncelikle. Parçalara ayırıp kardeşi kardeşe düşman etmek gerekiyor. Bu onların projesi. Milliyetçi Hareket Partisini bölmeye başladılar. Kardeşi kardeşe düşman ediyorlar ki Türkiye’nin sağlam ayakta kalmasını sağlayan tabanı öncelikle yok edip ondan sonra ele geçirebilecekler. Akşener’de projenin içinde. Akşener hem HDP den hem de devletin bütünlüğünü sağlamak için MHP den oy alacak. İki ayrı grup nasıl olup ta algı operasyonu ile bir partiye oy verecek. Bizleri kandırarak bu insanı lider yapmak için çaba harcanıyor. MHP de kayıplar oldu mu? Evet oldu. Kayıplara dikkat ettiğiniz zaman koltuk davası olarak yeni kurulacak bir yerlerden koltuk kapma yarışı içindeler. İstifa edenlerin sayıları çok yüksek gösteriliyor. 5 kişi istifa ediyor 30 kişi diye söyleniyor. Bu tarz gerçek dışı haberler yapılıyor. Bunlar kendilerini aynalı oda içinde görüyorlar. MHP de oy kaybı var. Evet, bunu kabul ediyoruz. Malatya olarak kırgınlar küskünler var. İnsanların MHP ye dönmeleri çoğalmaya başladı. Türkiye devletinin bütünlüğünü sağlanması amacımız. Önce Vatan, sonra Milletim ve sonra partim anlayışı ile geliyoruz. Liderimizin hiçbir zaman makam mevki peşinde olmadığı açık seçik aşikardır. 15 Temmuz ve Referandum sürecinde bunu çok iyi göstermiştir. Oy kaybedeceğini göze ala ala referandum döneminde devletin bütünlüğü için evet demiştir. Liderimiz Devlet Bahçeli düz doğru adımlarla ilerliyor. Hükümet şuanda liderimizin geçmişte söylemiş olduğu politikaları izliyor. Şuanda mevcut hükümette milliyetçilik duyguları kabarmış durumda. Bizden daha çok milliyetçi olmaya başladılar. Buda bizim hoşumuza gidiyor. İnsanlara devlet sevgisini aşıladığımızın göstergesidir.

KONGEREDE ADAY OLACAKMISINIZ?

Ömer Faruk KALI: Bizler atama ile geldik. Ben genel merkezin izlenimi doğrultusunda hareket edecem. Genel merkez adaylığımın devam etmesini istediği takdirde adayım. Ama genel merkez yeni bir aday çıkardığı takdirde genel merkezin doğrultusunda hareket ederim. Genel Merkezimizin çizdiği yoldan devam ederim. Genel Merkezimize karşı bir yanlışımız yok. Biz ülkücüyüz, biz Milliyetçi Hareket Partiliyiz. Bu konuda Genel Merkezimizin talimatı doğrultusunda hareket ederim. Uygun bir aday varsa Genel Merkezde bu adayı uygun görürse adaylığım söz konusu değildir. Genel Merkez benim adaylığımın görüşü devam ederse şuanda tek aday olarak çıkılacağı söz konusu. Genel Merkezin tek aday olarak görüşü benim üzerimde. Siyasette yarın ne olacağı belli olmaz. Bizim için önemli olan bu davayı daha iyi bir noktaya getirecek insanların olması. Bizlerin a kişi b kişisinin menfaatler doğrultusunda hareket etmesi değil. Burada bir vebal söz konusu. Şehitlerimizin vebali var. Kim daha iyi noktaya getirecekse o kişinin burada olması benim içinde mutluluk verici bir olay olur.

GÖREVE GELDİĞİNİZ GÜNDEN BUGÜNE UNUTAMADIĞINIZ SİZİ ŞAŞIRTAN NE OLDU?

Ömer Faruk KALI: İlk atandığım gün telefonlar gelmeye başladı. Telefonlarım susmuyor. Bana ateşten gömlek giydin dediler. Dedim ne alaka nedir ateşten gömlek. Siyasetin içine girdikten sonra unutamadığım bir olay değil binlerce olay var. İnsanları tanıyorsun. Sonra bana ateşten gömlek giydin diyenelere ateşten gömleği niye bu kadar hafif tuttunuz dedim. Ateşten gömlek çok basit kalıyor. Siyaset gerçekten çok ağır bir gömlekmiş. Çok ve aşırı zorlandım. Yani biz düz insanlarız. İnsanları kandırmakla, insanların arkasında oyun oynamakla hareket etmediğimiz için, siyasette de yıllarca böyle geldiği için, bunları insanlara alıştırana kadar baya bir zorlandım. Bazı konularda tek başıma hareket etmek zorunda kaldım. Ama çok şükür şuna inanıyorum, insanları değiştirdiğime, Milliyetçi Hareket Partisinin gerçek yüzünün ortaya çıktığına, daha düzgün, daha doğru insanların yanına geldiğimi ve Ömer Faruk KALI’nın yalanla insanların arkasına oyun yaparak hareket etmediğini gösterdim. Ne yapılacaksa yüzüne söyledim. Görev alması gerektiğini de yüzüne söyledim. Görev almaması gerektiğini de yüzüne söyledim. Bu şekilde insanlara düz doğru bir siyasetin nasıl yapılacağını gösterdim. Ben şöyle bir inançtayım. Ben eğer sizin hakkınızda bir oyun düşünürsem, ilahi adalet dönecek bunu bana yaşatacak. Kimsenin hakkını üzerime almak ve bunu daha sonrada yaşamak istemiyorum. Malatyalıyız işimiz burada ailemiz burada. Benim iki tane kız çocuğum var. Her zaman şunu diyorum siyasetten çıktıktan sonra kızlarımın alnı ak başı dik olsun. Bu amaçla devam ediyorum. İnsanlar bizi gördüğü zaman saygı ve sevgi ile selamlasın. Saygı ve sevgiyi yaratırsak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Saygı ve sevgi olunca çalışmalar çok rahat ve zevkli olur. Malatya’da Milliyetçi Hareket Partisinin son 20 yılındaki başarısını çok güzel sağlayacağız. Alnımız ak başımız dik bir şekilde görevimizi yapmış olacağımıza inanıyorum. Haber& Foto: Erdal ÖZTÜRK

Bakmadan Geçme