Malatya Halkı CASA Şehitler Anıtı'ndan Habersiz.

Malatya merkeze 30 km. yakınlıkta 34 şehidimiz anısına yapılam muhteşem bir Şehitler Anıtı var, ama Malatya halkının haberi yok.

Malatya merkeze 30 km. yakınlıkta 34 şehidimiz anısına yapılam muhteşem bir Şehitler Anıtı var, ama Malatya halkının haberi yok.

Bilindiği üzere,16.05.2001 tarihinde, Diyarbakır’dan havalandıktan 25 dakika sonra, havalimanına 10 km. kadar kala, Akçadağ ilçemizin Güzyurdu Mahallesi mevkiinde , ardında soru işaretleri bırakarak yere çakılan CASA tipi uçakta bulunan, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 3 üsteğmen, 16 astsubay, 1 uzman çavuş, 10 er olmak üzere toplam 34 kahramanımız şehit olmuştu.

İşte tam da kaza yerinde, kazadan beş ay bile geçmeden, her şehit adına çamlar dikilerek,  otopark alanı, oturma gereçleri, çevre düzeni, çevre duvarı ile çok anlamlı bir Şehitler Anıtı yapılmıştı.

Bu anıt, Şehit yakınlarının bazı yıldönümülerde gelip alt profil protokolle anma töreni yapması, dualar okuması, yemek yemesi, çamlara çiçekler bırakması dışında, adeta unutulmuş durumda.

Şahane anıt, Merkeze 30km. yakınlıkta, Malatya halkı habersiz, bahçe-bağ arasında öylece duruyor.

Halbuki, kaza yıldönümlerinde, milli bayramlarda her okuldan öğrencilerin, velilerin götürülmesi, buna il protokolünün katılması amaca hizmet eden bir davranış, bir görev olur.

Çünkü, terörle, vatan düşmanlığıyla mücadele sadece, askerle, polisle, topla, tüfekle olmaz.

Toplumda, çocuklarda, gençlerde, bu düşmanlıklara karşı ortak bilincin ve iradenin oluşmasıyla olur.

Bunlar yapılınca, o şehitliğin yapımına harcanan millet parası da boşa gitmemiş olur.

En derin saygılarımla sunarım. 27.10.18

Av. Selahattin Sarıoğlu/Malatya Barosu Eski Başkanı

Yorumlar 1
Önder ÖZDİL 20 Ağustos 2020 15:54

1 hafta önce ziyaret etmek istedim ve bulamadım. Yoldan sapmak için tabela koymuşlar ama sonrası düşünmemişler. Maalesef bulamadan geri döndüm

Bakmadan Geçme