Kervansaray Buluşmaları Büyük Ses Getirdi

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı. Bu kapsamda tarihi mekanlara yönelik düzenlenen bisiklet turunun yanı sıra sokak sporları, aşıklar atışması ve ödül töreni gerçekleştirildi.

 

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında ilk olarak tarihi mekanlara yönelik bisiklet turu düzenlendi. Eski Belediye Meydanı’nda başlayan bisiklet turu, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda sona erdi. 9. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları kapsamında Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda Aşıklar Atışması gerçekleştirildi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, aşıklık geleneğinin önemine dikkat çekerek, bu geleneğin yaşatılması gerektiğini söyledi. Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından aşıklar atışırken, aşıkların atışması yoğun ilgi gördü.

 

Sokak sporları etkinliği ise, Kernek meydanında gerçekleştirildi. Tüm etkinliklerde olduğu gibi masa tenisi, dark, tenis, bilek güreşi, badminton, sokak basketbolu ve satranç etkinliği de yoğun ilgi gördü. Etkinliklerin ödül törenine katılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, etkinliklerin önemine dikkat çekerek, “Yaptığınız karşılaşmalar gösterdiğiniz performanstan dolayı bütün sporcularımız tebrik ediyorum, kutluyorum. Birinci ikinci üçüncü olgusu bir ritüeldir. Oysa bu aktivitenin içerisinde bulunmak başlı başına bir başarı öyküsüdür. Dolayısı ile siz bu başarı öyküsünü yazan değerli spor kahramanlarısınız. Hepinizi tebrik ediyorum. 9 Kervansaray Buluşması geçtiğimiz 15 Eylül Cuma günü saat 18.00 de Öğretmen Evi önünde kortej yürüyüşü ile başladı. O kortejde hakikaten Malatya'nın bütün fotoğrafını gördüm. Malatya'yı gördüm. Malatya'nın geçmişini ve Malatya'nın istikbalini yani Malatya'nın geleceğini gördüm. Ve ümitvar oldum. Gerçekten de o kortej yürüyüşünde Malatya'daki bütün değerlerin, bütün inançların, bütün etnik yapıların, bütün ideolojilerin, bütün siyasi partilerin fotoğrafı o çerçeve içerisindeydi. Zaten özlenen tabloda budur.  Herkesin kendini bu benim şehrimdir diyebileceği duygu atmosferine ve içtenlik duygusu ile bunu kabul etmesine bağlıdır. Şehirlerde yaşayan insanların, şehrin sakini olmak yerine, şehrin sahibi olma duygusunu yaşaması gerekir diyoruz. Onun için herkes bu şehir benim şehrimdir, bu şehirde sosyal barış, bu şehirde sevgi, muhabbet, karşılıklı anlayış ve birbirimize güven duygusu olunca bu şehirde yaşamak kolaylaşır, güzelleşir ve yaşayan kişilere mutluluk ve haz verir. Bizim Kervansaray Buluşmalarımızın birincil amacı, şehrimizdeki bütün değerlerin tek payda üzerinde birlik, beraberlik atmosferi içerisinde toplanmasına zemin oluşturmaktır. Ama bu üç günlük süre içerisinde de gördüm ki şehir bütünleşmiş, şehrin insanları bütünleşmiş, şehrin istikbalini mazisine layık getirme noktasında hem fikir edinmişler. Bu konuda bütün sporcularımızı, bütün katılımcılarımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

 

Bakmadan Geçme