Vali Kaban, Ülkemizin İki Ordusu Vardır

Vali Kaban, Ülkemizin İki Ordusu Vardır, Birisi Askeri Ordu Diğeri İlim Ve İrfan Ordusu

Vali Ali Kaban, 2017-2018 yılı Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası münasebeti ile düzenlenen törene katıldı.

 

Battalgazi İlçesi Kazım Karabekir İlkokulunda düzenlenen törende konuşan Vali Kaban, törene katılmadan önce Gaziler günü münasebeti ile Gazileri makamında kabul ettiğini ve günlerini kutladığını belirterek, bu gün bu iki hususun bir arada yaşandığına değinerek “İki tür ordu var; birisi yurdu işgalden koruyacak, eğer sıkıntı çıkaracak bir durum varsa Askeri bir ordu ve bir de geleceğimizi belirleyecek, gençlerimizi yetiştirecek bir ilim ve irfan ordusu.” dedi.

 

Vali Kaban konuşmasının devamında “Bunlardan birinin eksikliği ciddi manada ülkemizin, ülkelerin varlığını tehdit ediyor, biz bu anlamda ülkemizi düşman işgalinden kurtarabiliriz. Ülkemizin bağımsızlığını devam ettirebiliriz, ancak ilimle, irfanla ilgili yapacağımız çalışmalarda bir eksiklik yaşamamız halinde ciddi manada geleceğimizi belirleme hususunda sıkıntıya düşeriz, bu sıkıntı Askeri Ordumuzu da sıkıntıya düşürür. Bu anlamda öğretmenlerimizin milli eğitim idaresi ile birlikte yapacakları çalışmalar büyük ehemmiyet arz ediyor. Biz bugün itibari ile geçmişten beri milli eğitimin daha ileriye götürülmesi hususunda yapılan çalışmalarla son yıllarda çok büyük mesafeler kat ederek, çok büyük gayretlerle bir noktaya ulaştırıldığını görebiliyoruz.

 

Sevgili Öğrenciler! Hepimizin bildiği gibi önceden biz de bu sıralardaydık, o sıralardan kendinize bir bakıyorsunuz büyümüş, belli bir sorumluluğu almış, gerek kendisi, gerek ailesi, gerek toplumu için sorumluluklar yüklenerek geleceğe daha sağlam bakabileceğimiz nesillere görevi devretmiş bir noktaya gelmiş buluyorsunuz.

 

Sizler de bir gün gelecek, bizim bulunduğumuz pozisyonlarda olacaksınız ve bu görevi yeni nesillere devretmeye hazırlanacaksınız. Bu açıdan göreceğiniz eğitim ve öğretim büyük ehemmiyet arz ediyor.

 

Siz değerli öğretmenlerimiz ise geleceği koruyan sistemin temel noktasındaki insanlar olarak yapacağınız çalışmalarla geleceğinizin daha güvenli bir halde olabilmesi için büyük önem arz ediyorsunuz. Bu anlamda öğretmenlerimizin çabaları asla inkâr edilemez. Kendilerine teşekkürü bir borç biliyorum. Bugün burada başlatacağımız 2017-2018 yılı Eğitim ve Öğretim yılı ve İlköğretim Haftası münasebeti yapılacak bütün etkinliklerle oluşacak havanın ülkemizi daha güzel günlere taşıması dileğiyle saygılarımı sunuyorum.”dedi.

 

Vali Kaban’ın Ders zilini çalması ile 2017-2018 yılı Eğitim ve Öğretim yılı Kazım Karabekir İlkokulunda başlamış oldu.

 

Program sonrası sınıfları ziyaret eden Vali Kaban ve Protokol üyeleri ile birlikte 1. Sınıf öğrencilerine Ders Kitaplarını dağıttılar.

 

 

Bakmadan Geçme