Kent Konseyi Harput İçin Toplandı

İSMAİL AYTAÇ: 'BAŞKAN YANILMAZ'IN UNESCO GİRİŞİMLERİ TANITIMI HIZLANDIRDI'

Şehrimizde yaşayan her insanı yakından ilgilendiren konularla ilgili sosyal ve kültürel projeler ile kent projeleri hazırlama ve hayata geçirilmek üzere ilgili kurumlara sunma göreviyle kurulan Elazığ Kent Konseyi, Harput’un hak ettiği değere kavuşturularak turizme kazandırılması için bir araya gelerek “Harput Çalışma Kurulu” oluşturdu.

Harput’ta gerçekleştirilen ve her kesimden temsilcinin katıldığı toplantıya Elazığ  Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen ve kent Konseyi Kurulu Üyeleri, Harput Kazı Çalışmaları Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Karaaslan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hasan Doğan, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Arslantaş, Elazığ Belediyesi KUDEB sorumlusu Kadir Atıcı ve STK başkanları katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan ve amaçlarının Harput’u hem inanç hem de gezi turizmi açısından daha ileri noktalara taşımak olduğunu belirten Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, şehrimizin ortak değeri olan Harput ile ilgili konuları yine şehrimizin bütün dinamikleriyle birlikte ortak hareket ederek çözmek istediklerini söyledi.

Şehrimizin tanıtımında Harput’un büyük bir payının olduğunu vurgulayan Ergen, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “ Harput ile ilgili daha farklı neler yapabiliriz? Mevcut hale ne tür yenilikler getirebiliriz? Bu konularda hep birlikte fikir birliği oluşturup kamuoyuyla paylaşmalıyız. Sizlerden gelen farklı proje fikirlerini de değerlendirip uygulamayı hedefliyoruz” dedi.

İSMAİL AYTAÇ: “BAŞKAN YANILMAZ’IN UNESCO GİRİŞİMLERİ TANITIMI HIZLANDIRDI”

Toplantıda konuşan Harput Kazı Çalışmaları Başkanı Prof. Dr İsmail Aytaç ise, Harput’un sadece bir yaşam merkezi olmadığını aynı zamanda tarih, edebiyat ve musiki alanlarında da bölgenin önemli bir marka değeri olduğunu vurgulayarak, şehir merkezine yakınlığının da önemli avantajları arasında olduğunu belirtti.

Özellikle Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın Paris’teki UNESCO girişimlerinin Harput’a olumlu manada çok şey kazandırdığını belirten Aytaç, Başkan Yanılmaz’ın girişimleri ile Harput’un tanıtılma sürecinde hızlandığını kaydetti.

Bakmadan Geçme