Keman, Piyano Resitaline Yoğun İlgi Gösterildi

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 'Resital' düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından “Resital” düzenlendi.

Resitalde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Güneş Açıkgöz ve Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Hayri Akbudak birlikte sahne aldı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, kemanda Dr. Öğr. Üyesi Hayri Akbudak’ın, piyanoda Doç. Dr. Mehmet Güneş Açıkgöz’ün yer aldı.

Resitale; Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Adil Başkıran, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Cemal Yurga, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ünal İmik, Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Derya Karaburun Doğan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Yoğun ilginin olduğu ve F. Schubert “Violin Sonata No. 1 in D Major Allegro Molto” ile başlayan resitalde “Yalqızam”, “Caruso Testo e Musica”, “Por una Cabeza”, “Journey”, “Taghtam Deh”, “Pendulum”, “Yok Bana Bu Cihanda”, “Secret Garden” gibi çeşitli eserlere yer verildi. Aynı zamanda improvise olarak seslendirilen “Karadenizden Esintiler” ve “Allı Turnam” gibi parçalar ise oldukça beğeni topladı. Resitale olan ilgi ve yoğunluk nedeniyle sanatçılar, programın dışında sürpriz eserler de seslendirdi.

Resitalin sonunda Prof. Dr. Adil Başkıran ve Prof. Dr. Ünal İmik tarafından Doç. Dr. Mehmet Güneş Açıkgöz ve Dr. Öğr. Üyesi Hayri Akbudak’a çiçek takdim edildi.

Bakmadan Geçme