İşkur' dan Anne Ve Genç İstihdamı Sağlayan İşverenlere Destek

İŞKUR kadın istihdamını artırmak ve gençlere nitelik kazandırarak daha uzun süre istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla bir dizi projeyi hayata geçirmeye başladı.

                İŞKUR kadın istihdamını artırmak ve gençlere nitelik kazandırarak daha uzun süre istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla bir dizi projeyi hayata geçirmeye başladı.

                Malatya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kadın istihdamının arttırılması ve genç işsizlikle mücadele kapsamında “İşte Anne Projesi” ve “İşe İlk Adım Projesi” uygulanmaktadır. İşte anne  projesi ile işgücü piyasasına girmek isteyen kadınlara destek sağlanırken, genç işsizlerin istihdamı ile  mücadele kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” ile de Üniversite mezunlarına önce mesleki deneyim kazandırılması  ile birlikte istihdam edilmelerini sağlanması hedeflenmektedir.

                Konu ile ilgili açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Vahap TOMAN “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından kamuoyuna açıklanan 100 günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” kapsamında üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençlerin mezun oldukları alanlarda 6 aya kadar işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim kazanmaları sağlanırken, söz konusu gençleri istihdam eden işyerlerine de istihdam aşamasında teşvik sağlandığını ifade etti.

                İşte Anne Projesi ile kurs ve programlarımıza katılacak 0-14 yaş çocuğu olan annelerimize Günlük 70 TL cep harçlığı verilecek olup, aynı zamanda sanayi ve imalat sektöründe katılımcı olarak yer alacak ve 2-5 yaş arası çocuğu olan kadınlarımıza da ayda 400 TL bakım desteği sağlanacaktır. Böylelikle günlük 70 TL harçlık, ve aylık 400 TL Kreş bakım desteği ile Genel Sağlık Sigortası verilerek kadınların iş hayatına atılmasının önündeki engelleri ortadan kaldırıp, istihdam edilebilirliklerini artırmak yolunda önemli teşvikler hayata geçirilmiş olmaktadır. Ayrıca işverenlerimize yeni eleman alımında maddi destek sağlamış oluyoruz.

                                TOMAN, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi: "İŞKUR” olarak Bahse konu projeler sayesinde işverenlerimize ciddi ücret desteği sağlamış olacağımızdan işverenlere çağrımız mevcut projelerimizi yakından takip etmeleridir.

Bakmadan Geçme