Güvensiz Ürün Bilgi Sistemini Bu Yıl Faaliyete Geçirmek İstiyoruz

Bakan Tüfenkci: Güvensiz Ürün Bilgi Sistemini Bu Yıl Faaliyete Geçirmek İstiyoruz

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 21. si düzenlenen Geleneksel Tüketici Ödülleri Töreni'ne katıldı. 

Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada, tüketicilerin sağlık ve güvenliğiyle ekonomik çıkarlarının korunması noktasında etkin, hızlı ve insan odaklı hizmet sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Elektronik ticaret sektörünün kısa sürede gelişim gösterdiğine işaret eden Tüfenkci, mevcut ve oluşması muhtemel sorunlara karşı tüketicileri korumak amacıyla tedbirler aldıklarını bildirdi.

Tüketiciler açısından çok geniş yelpazede kullanım alanı olan ürünlerle ilgili piyasa gözetim ve denetimi yaptıklarına dikkati çeken Tüfenkci, "Geçtiğimiz yıl denetimleri artırdık ve piramit yapıların da üzerine gittik. Piyasa gözetimi ve denetimi alanında çalışmalarını sürdürdüğümüz Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi'ni bu yıl faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu sistemle güvensiz ürünleri teşhir edeceğiz. Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi'nin kamuya açık, sosyal medya ile entegre bir yapıya sahip olmasını planlıyoruz" dedi.

Bakan Tüfenkci, geçen yıl tüketici hakem heyetlerine 590 bin 736 başvuru yapıldığını ve bunların 636 bin 906'sının sonuca bağlandığını, söz konusu kararların yüzde 77'sinin tüketici lehine çıktığını ifade etti.

Tüketici bilincinin artırılmasını birincil hedef olarak belirlediklerinin altını çizen Tüfenkci, tüketicinin korunması alanında yaptıkları çalışmalarda yol gösterici olarak ödüle layık görülen tüketicilerle kişi ve kurumları tebrik etti.

Törenin sonunda “Bilinçli tüketici ödülü”, “yazılı basın tüketici ödülü”, “radyo-televizyon programı ödülü”, “tüketici memnuniyetini ilke edinen firma ödülü”, “bilimsel çalışma ödülü” ve “tüketici özel ödülü” dallarında ödüller verildi.

Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü Dalında; Kütahya Porselen, Eren Perakende Satış Ve Mağazacılık A.Ş.,Kozan Bal Tarım Satış Kooperatifi ödüle layık görülürken, tüketici özel ödülü ise tüketicilere yönelik faaliyetleri nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Dairesi Başkanlığı’na verildi.

Bu yılki törende ayrıca, tüm Türkiye’de resmi ve özel okullarda eğitim ve öğretim gören ortaokul 5.,6.,7. ve 8. Sınıf öğrencilerini kapsayan ve 1.500 civarında öğrencinin katılım sağladığı “Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları” konulu resim yarışmasının ödülleri de kazanan öğrencilere takdim edildi.

Tören ödül alanların ve davetlilerin toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme