Engellilerin Şehir Turu Heyecanı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü

Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü ve Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu işbirliği ile engelli vatandaşlara Malatya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını tanıtmak amacıyla gezi programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen tur otobüsü ile engelli vatandaşlar Malatya Müzesi, Turgut Özal Tabiat Parkı, Aslantepe Höyüğü, Kervansaray ve Battalgazi ilçesi’nde yer alan tarihi cami ve mekânları gezdiler.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, engelli vatandaşların sosyal hayata adaptasyonları noktasında engelliler şube müdürlüğü olarak çeşitli programlar yapmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Engelli vatandaşlara Malatya’nın tarihi, kültürel ve turistlik yerlerini tanıtmak amacıyla gezi programı düzenlediklerini ifade eden Kesriklioğlu, “ Amacımız engelli vatandaşlarımıza yaşadığımız yeri tanıtmak aynı zamanda motivasyonlarını arttırmak. Bu kapsamda düzenlediğimiz gezi programında bizleri yalnız bırakmayan Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubuna çok teşekkür ediyorum” dedi.

Engelli vatandaşlar düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler. 

Bakmadan Geçme