Çalık'ın 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Öznur ÇALIK Malatya Milletvekili AK Parti MKYK Üyesi

Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. 
Sağlık sektörünün en önemli aktörlerinden olan doktorlarımız, fedakârlıkları ve meslek aşkları sayesinde insanın yaşam kalitesini yükseltmede ve bu önemli ve zor görevin inşasında büyük özveriler göstermişlerdir.

“Önce İnsan" diyen AK Parti hükümetleri dönemimizde, sağlık politikalarına ve sağlığa yapılan yatırımın insana, dolayısıyla bunun da geleceğe yapılan en büyük yatırım olacağı düşüncesi hâkim olmuştur. Bu dönemde herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti felsefesiyle reform niteliğinde düzenlemeler yapılmış olup, sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatılmış ve çok ciddi mesafeler alınmıştır.

 
Hastanelerimizin ve sağlık kuruluşlarımızın fiziki şartlarının artırılması için büyük yatırımlar gerçekleştirilmiştir. İlaç erişimi ve fiyatlarında yapılan yeni düzenlemeler, çalışma ücret ve koşullarındaki iyileştirmeler, hekim ve çalışanların sayısındaki artışlar gibi birçok kronik sorun AK Parti döneminde çözüme kavuşmuştur.

Mesleği eczacı olan bir milletvekili olarak, sağlık alanında hizmet vermiş ve sağlık çalışanlarının kuvvetli maneviyatlarına, zaman zaman kendilerini unutarak gösterdikleri üstün çabalara tanıklık etmiş biri olarak; ülkemizin sağlık alanında geldiği noktanın bana yaşattığı gururu paylaşırken; cansiparane çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, kendilerine başarılar diliyorum.

 
Öznur ÇALIK
Malatya Milletvekili
AK Parti MKYK Üyesi

Bakmadan Geçme