Battalgazi Belediyesi Tarafından Sağlıklı Kurban Kesim Rehberi Dağıtıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Kurban Bayramı’nda kurban kesimi esnasında üzücü bıçak kazalarının yaşanmaması için Battalgazi Belediyesi vatandaşları bilgilendiriyor. Bu kapsamda Battalgazi Belediyesi tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara Sağlıklı Kurban KesimRehberi dağıtıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan rehberde,kurban kesim yerlerinde bulunması gerekenler, kurbanlık seçimi, kurban kesimi, etlerin muhafazası gibi çeşitli bilgiler yer alıyor. Rehberde ayrıca hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar, kurban kesim yerinde olması gereken özellikler, kurbanı yatırma yolları, hijyen, veteriner hekime başvurulması gereken durumlar, hayvan kesildikten sonraki işlemler, kurban etinin muhafaza edilmesi, tüketilmesi hakkında da detaylı bilgiler yer alıyor. Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımızın dikkat etmeleri gereken hususların hatırlatılması ve daha sağlıklı ortamlarda kurbanlarını kesmeleri amacı ilerehber bastırdıklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Kurban Bayramı’nda her yıl yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için kurbanlarımızı veteriner kontrolünden geçirelim. Hijyenik ve atık yöntemini doğru bir şekilde yaparak kesim yerlerini tercih edelim. Böylece hem atıkların kontrolsüzlüğü yüzünden insan sağlığını tehdit eden hastalıkların, hem de şehir sağlığını tehdit eden çevre kirliliğinin önüne geçmiş oluruz. Malatya’da yaşayan vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstereceklerine inanıyorum" diyerek, vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Battalgazi ilçe sınırlarında dağıtılan kurban rehberine vatandaşlarda teşekkür ettiler. Kurban Bayramında yaşanabilecek olumsuzluklarda yapılabilecek her şeyin rehberde bulabileceklerini ifade eden vatandaşlar, “Herkesin bilmesi gereken tüm bilgiler bu rehberde var. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme