Başyayla, Başkan Gürkan'ı Ziyaret Etti

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu Programı Başkan Gürkan'ı Ziyaret Etti

Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu, Anadolu’nun geleneksel lezzetlerini, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri eşliğinde belgesel olarak  yayınlanan program, Battalgazi Göller köyünde çekimler gerçekleştirdi.Yapımcı ve Programcı Turgay Başyayla, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek, bir süre sohbet ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,"Ulusal bazda yayın yapan güzide insanların burada bulunmasından ve burada ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.Lezzet yolculuğu adı altın bir programa imza atıyorlar. Ve zevkle de televizyonlarda onları izliyoruz.  Turgay bey ve arkadaşlarının Malatya Battalgazi'yi tercih etmeleri bizim için hakikaten anlamlı ve manidardır. Bu anlamda arkadaşların bu tercihlerinden dolayı kutluyorum. Malatya'mızı ve Malatya'mızın yemeklerini tanıtma noktasında Battalgazi ilçesini tercih etmeleri ve yemek programlarını icra etmeleri  bizim açımızdan önemli bir tanıtım fonksiyondur. Netice itibariyle Malatya'mızın yemekleri de çok güzel, tabiatı doğası da çok güzel. Ve her şeyden evvelde Evliya Çelebi’nin dediği gibi Dar-ul Rıfat dediği ve seçkin insanların yaşadığı bir diyarda kendilerini ağırlıyoruz. Tabi memleketimizin her köşesi güzel.  Her köşesinin kendine özgü güzellikleri var. Malatya’da da Lezzet Yolculuğu programında Göller mahallesinde bir program yaptılar.İnşallah güzel bir program olmuştur. Malatya’yı  ve Battalgazi’yi izlerken Battalgazi'nin lezzetini de  Türkiye insanına ekranlarda yansıtılması noktasında göstermiş oldukları gayret ve çabadan dolayı kendilerini kutluyorum tebrik ediyorum. Ayıca Turgay kardeşimizin farklı bir yeteneği var. Türk Halk Müziği Sanatçısıdır. Bu anlamda Türkiye’de popüler olmuş birkaç eserini de yakinen takip ediyorum ve dinliyorum. Kendilerini burada ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum."dedi.

Kurumum ve Show tv adına Başkan Selahattin Gürkan'a teşekkür eden Yapımcı ve Programcı Turgay Başyayla,"Asıl bizlerde bugün çok mutluyuz. Battalgazi'miz Malatya için çok önemli. Her geldiğimizde Eski Malatya ve Battalgazi'mizde çekimler gerçekleştiriyoruz. Kültürel yapının yüzde 80 i Battalgazi’de. Çok değerli  özel insanlarla birlikte burada köylerimizde ,mahallelerimizde ve merkezde çekimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kıymetli Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Gösterilebilecek en yüksek düzeyde mihmandarlık ve  misafirperverlikleri ile onlar Battalgazi'yi çok iyi temsil ediyorlar. Bizlerde Battalgazi'mizi tüm ülkemize anlatıyoruz. Ötesinde yurtdışında gurbetçilerimiz izliyorlar hasret gideriyorlar. Lezzet Yolculuğu Battalgazi'yi çok seviyor. Kurumum adına Show tv adına kıymetli başkanıma çok teşekkür ediyorum. 8.Yüzyılda öyle bir kahraman yaşamış ki hüküm sürmüş ki, Battalgazi'mizin cömertliği, yiğitliği ve Bizanslara karşı gösterdiği başarı dillere destandır. Bizler filmlerini  izlerken çok heyecanlanıyoruz. Battalgazi filmleri ile büyüdük.O anlamlı kaldırımlarda o filmleri izlerken yürüyüşümüz değişirdi. Türk olmaktan övünüyoruz.Bu ülkenin bir ferdi olmaktan bu bayrağın altında yaşamaktan ve atalarımız ile gurur duyuyoruz. Onlar sadece halk kahramanı değil,bugün bize ihtiyacımız olan o erdemleri de hatırlatan büyüklerimiz, alimlerimiz onların hepsini hatırlıyoruz. Battalgazi yapısal anlamda da kültürel anlamda da , Selçuklu ve Osmanlı dönemlerin en güzel eserlerine sahip. Çok kadim bir coğrafya. Yeni Belediyemiz mesela çok güzel olmuş. Gerçekten çok yakışmış Battalgazi'ye. Türkiye’de göremeyeceğiniz bir belediye olmuş. Rabbim hayırlı hizmetler nasip etsin inşallah."ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme