Başkan Akçahanoğlu'ndan, Kaşıkçı Cinayetine İlişkin Açıklama

Türkiye Yerel Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Kenan Akçahanoğlu, Suudi Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine sessiz kalmadı.

Suudi Arabistan yönetimine ve prens Muhammed bin Selman’a karşı kaleme aldığı hiciv yazılarıyla tanınan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti, uzun süre gündemi meşgul etmişti. İstanbul’da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdiği kamera görüntüleriyle tespit edilen Kaşıkçı’dan bir daha haber alınamamıştı. Suudi Arabistan ve dünya kamuoyunun da ilgiyle takip ettiği Kaşıkçı meselesinde çeşitli iddialar ortaya atılmıştı.
Başkonsolosluktan çıkış görüntüleri bulunmayan Kaşıkçı’nın vahşice öldürüldüğü dünya basınına yansıdı. Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın, muhalif kimliğiyle ön plana çıkan Kaşıkçı’yı planlı bir biçimde öldürttüğü yönündeki güçlü iddialar ise Arap basınında geniş yer buldu.
Akçaoğlu Kınama Mrsajı Yayınladı
Dünya gündemini sarsan Kaşıkçı cinayetine ilişkin bir açıklama yapan Akçahanoğlu, cinayetin sorumlarını kınadığını belirtti.
Akçahanoğlu, yazdıkları yüzünden ülkesinden kaçmak zorunda bırakılan Kaşıkçı’nın hunharca öldürülme anı görüntülerinin dehşet verici olduğuna vurgu yaptı.
Kaşıkçı’nın kanını dökenlerin asla Müslüman olamayacaklarını ifade eden Akçahanoğlu, Suudi Kralını ve prensini esefle kınadıklarını söyledi

Bakmadan Geçme