Bal Liginde Palancı Galibiyetle Başladı.

MALATYA DERBİSİNDE GÜLEN TARAF YEŞİLYURT BELEDİYESPOR OLDU 1 – 0

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2.Grup’ta Malatya Yeşilyurt Belediyespor  ile Pütürge belediyespor   BAL Ligi’nin birinci haftasında Malatya derbisinde karşı karşıya geldiler.

Karşılaşmaya yoğun ilgi vardı. MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu  tabuları yıkarak uzun yıllar sonra Amatör karşılaşmaya gelen Milletvekili olarak tarihe geçti. Pütürge Belediye başkanı Mehmet Polat ,Kiçk Boks ve Muayi Thai Milli takımlar antrenörü Nusret Öncü ,Zafer Güler hoca Yeni Malatyaspor Yöneticileri ve çok sayıda taraftar maçı izlemeye gelmişlerdi. Bal Liginde ilk hafta ve Malatya Derbisi maçı öncesi Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, Futbol Malatya İl Temsilcisi Kahraman Fırat ve MASKF Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Van, maçın hakemlerine ve iki takım oyuncularına çiçek takdiminde bulunup başarılar dilediler.

Karşılaşma başladığında beklenenin aksine dirençli ve pozisyon vermeme gayretinde başarılı olan ve kalesinde adeta devleşen Kaleci Volkan gole geçit vermedi ilk yarı  golsüz 0  –  o sona erdi.İkinci yarı ile her iki takım gol  yollarını zorlarken Yeşilyurt Belediyespor atağında topa kafa vuran Mert alinin topu direkten dönmüştü. Karşılaşmanın 79.dakikasında  Yeşilyurt Belediyespor’da Mehmet Güler’in pasında Cemre Atmaca topu ağlara gönderdi    0 – 1 oldu. Karşılaşmanın sonlarına kadar yakalanan pozisyonlardan gol çıkmadı ve  Mücadelenin sonuna oynanmamış süre olarak 5 dakika ilave edildi. Gol gelmeyince Yeşilyurt Belediyespor  ,Pütürge Belediyespor’u 1-0 mağlup etti,lige 3 puanla başlayan taraf oldu.

Bakmadan Geçme