Bakan Tüfekci Mobilya Fuarı Açılışını Yaptı

BAKAN TÜFENKCİ: ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin sınırlarında terör koridoru kurulmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak, “Afrin'de yuvalanan terör örgütlerine, onların orada yaptıkları zulümlere karşı yaptığımız operasyon başarıyla neticelenecek” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ile CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık iş birliğiyle CNR Expo'da düzenlenen 14. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın (CNR İMOB) açılışına katıldı.

Burada konuşan Bakan Tüfenkci, fuarın sektör açısından dünyaya açılan pencere niteliğinde olduğunu, sektör ve sektörün gelişimi açısından önemli görevler üstleneceğini belirtti.

Bakan Tüfenkci, güvenlik güçlerinin Afrin'e düzenlediği operasyona ilişkin olarak "Afrin'de Mehmetçiklerimiz bir operasyon gerçekleştiriyor. İlk şehidimizi de dün akşam verdik. Bu vesileyle bu vatan için canını veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza, gazilerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.

15 Temmuz sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Terör hangi kaynaktan gelirse gelsin bunların inine gireceğiz ve köklerini kazıyana kadar mücadelemiz en sert şekilde devam edecektir." şeklindeki sözlerini hatırlatan Bakan Tüfenkci, o günden bu yana hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki terör odaklarına çekinmeden gittiklerini ve gideceklerini vurguladı.

Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin sınırlarında terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek, “Afrin'de yuvalanan terör örgütlerine, onların orada yaptıkları zulümlere karşı yaptığımız operasyon başarıyla neticelenecek ve Mehmetçiklerimiz, güvenlik güçlerimiz sağ salim ülkemize gelmiş olacak” diye konuştu.

Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını her daim ifade ettiklerini belirten Bakan Tüfenkci,  Türkiye'nin bu ülkedeki operasyonlarda asla ve asla sivillere zarar gelmesini istemediğini, bu yüzden azami dikkat gösterdiklerini vurguladı.

BÜYÜMEYİ ÖNEMSİYORUZ

Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin terör örgütleri ile mücadele ederken bir yandan da ekonomisini büyüttüğünü ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Girişimcinin, ihracatçının, yatırımcının önünü açmak için teşvikler veriyoruz. Mobilya ve beyaz eşya sektörüne yönelik başlattığımız KDV indirimi sayesinde sektörde, yüzde 30'luk büyümeler yaşandı. Yurt içinde güçlü olmayan firmaların ihracatta zayıf olduğunu görüyoruz. Onun için yurt içindeki büyümeyi, ticareti önemsiyoruz. Burada güçlenen firmaların ihracatı daha rahat yaptığını, dünyaya daha rahat açıldığını görüyoruz. Onun için de bütün düzenlemelerimize hem vergisel hem de kolaylaştırma anlamında bu perspektifte bakıyoruz."

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, bu konulardaki çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

MOBİLYA İHRACATI ARTIRIYOR

Bakan Tüfenkci, katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinin ve ihracatının önemine değinerek, “Mobilya sektörü bu alanda başarılı ve ihracat rakamlarını artırıyor. Mobilya dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında geliyor. Mobilya 20 alt sektörü besliyor. Bu yüzden mobilya sektörü Türkiye için önemli ve desteklenmesi gereken sektörlerimizden.  ” diye konuştu.

MOBİLYADA 2023 HEDEFİ 10 MİLYAR DOLAR

2018'de hükümet olarak iki şeyi yaptıklarına dikkati çeken Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

“Kredi Garanti Fonu'ndaki desteklerimizin büyük bir bölümünü imalat sanayisine, geri kalan önemli bir bölümünü de 15 milyar lira gibi ihracatta destek olarak kullanacağız 2018'de. Böylece hem ihracata dayalı büyümemizi hem de imalat sanayisini güçlendirme adına önemli bir karar aldığımızı, bunun neticesinde de bu noktada 2018'in çok daha verimli geçeceğine inancım tam." 

Mobilya sektörünün 2023 hedefinin 10 milyar dolar ihracat olduğunu belirten Bakan Tüfenkci, bu konuda çok çalışılması gerektiğini, sektörün gelişimi için her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Konuşmasının ardından açılış kurdelasını kesen Bakan Tüfenkci,  fuar alanını gezerek firma temsilcileri ile sohbet etti.

Bakmadan Geçme