YİNEMİ

 
  • 16 Nisan referandumu yaklaştıkça siyasilerin dili tekrar ağırlaşmaya başladı. Kimi vatan haini, kimi terörist ilan ediliyor. Bu referandumda evet diyen vatan haini olmadığı gibi, hayır diyecek olanlarda terörist değiller olamazlarda. Siy

 

  • 16 Nisan referandumu yaklaştıkça siyasilerin dili tekrar ağırlaşmaya başladı. Kimi vatan haini, kimi terörist ilan ediliyor. Bu referandumda evet diyen vatan haini olmadığı gibi, hayır diyecek olanlarda terörist değiller olamazlarda. Siyasiler oy uğruna halkı kutuplaştırıp ayrıştırmaktan uzak bir dil kullanmalıdırlar. Yoksa bu dil insanları kutuplaştırıp ayrıştıracaktır. Neden bizler şöyle stressiz şölen havasında bir seçim yapamıyoruz. Çok mu zor acaba merak ediyorum. Eğer kireferanduma iki seçenek sunuyorsanız kusura bakmayın kimse kimseyi ne teröristlikle nede vatan hainliği ile suçlamaya hakkı yoktur. Eğer dediğiniz gibi ise neden bu iki seçeneği sunuyorsunuz? İnsanları artık bu söylemlerinizle daha fazla üzmeyin. Çıkın aslanlar gibi kampanyalarınızı anlatın. Kim neye evet diyecek, kim neye hayır diyecekse bırakın bu millet karar versin. Onları suçlayarak kimsenin fikrinide oy rengini de değiştiremezsiniz.
    Hollanda ile diplomatik bir kriz yaşandı. Bu diplomatik kriz bile oy uğruna farklı yerlere çekildi. Ak Partili Bir milletvekili çıkıp canlı yayında “Hollanda ve Almanya’ya niye kızıyoruz ki bu olay evet oylarımızı 2 puan artırdı” diye açıklama yapıyor. Pes be adam Ülkemin itibarı,karizması, Türk milletiningururu, onurunu bir kenara bıraktın oy derdine düştün. Senin bu güzelim memlekete bakış açınıda artık bu milletin takdirine bırakıyorum. Bu açıklamayı yapanda Ak Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık. İtleri ile atları ile gurbetçilerimize saldıran bu Hollanda zihniyetini de şiddetle kınıyorum.   Son günlerde Malatya siyasilerin uğrak yeri oldu. Bakanlar ve Genel başkan yardımcıları Malatya’ya bir takım ziyaretlerde bulundular. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel ve yine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Selin Sayek Böke Malatya programları kapsamında Malatyalılarla buluştular. Ak Parti Bakan ve Başbakan yardımcıları ile Malatyalılarla bir araya geldiler. Tabi süreç referandum süreci olunca ziyaretlerde bu kapsamda sıklaştı. Herkes kendi kampanyasını en doğru şekilde halka anlatmaya ve destek istemeye başladı. Son sözü yine halk söyleyecektir. Hangi karar çıkarsa çıksın, herkesin saygı duyacağı bir karar olacaktır.

Bakmadan Geçme