Yeşilyurt Kızılay Şubesinden Çölyak Hastalarına Özel Aşure İkramı

Yeşilyurt Kızılay Şubesinden Çölyak Hastalarına Özel Aşure İkramı

Yeşilyurt Kızılay Şubesi, Muharrem Ayı dolayısıyla ÇÖLYAK hastaları için glutensiz aşure ikramı yaptı.

            Glutensiz aşurenin ikram edildiği programa; Malatya Ak Parti Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe Belediye Başkanlarının değerli eşleri Semra Çınar ve Yıldız Güder, Çölyaklılar Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Karslıoğlu, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, çölyaklı çocuklar ve aileleri, Kızılay gönülleri katıldılar.

            Yeşilyurt Kızılay Şube Başkanı Dr. Dilek KORKMAZ: “Aşurenin çağlar ötesinden günümüze ulaşan geleneksel bir yiyecekten ibaret olmadığını, Muharrem ayının matemini, Hz. Hüseyin’in tavizsiz istikametini de içeren, bir ve beraber olmanın, bir kazanda kaynamanın, kaynaşmanın sembolü olduğunu’’ dile getirdi.    

Toplumdaki çölyak hastalarının sayısının çokluğu ve beslenme şartlarının zorluğuna dikkat çeken Yeşilyurt Kızılay Şube Başkanı Dr. Dilek KORKMAZ, bu etkinlikle şehrimizde bir sosyal duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini ve glutensiz beslenme konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti. Çölyaklı çocuklar ve aileleri ile sohbet edilen programda glutensiz aşure ikramında bulunuldu.

Bakmadan Geçme