Yeşilyurt Belediyesi, Yerli Ve Yabancı Öğrencilere Deprem Bilinci Ve Eğitim Programı Düzenledi

Deprem Eğitiminde Örnek Hizmetler Sunuyoruz

‘Çok Geç Olmadan İlk Yardım Öğrenin’ projesi kapsamında Malatya’ya gelen yerli ve yabancı 35 öğrenci, teknik kapasitesi ve hizmet alanlarıyla bölgenin en büyük afet eğitim merkezi olan Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde düzenlenen teorik ve pratik deprem eğitim çalışmasına katıldılar.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’da deprem ve doğal afetlerle ilgili alınan tedbirler, önlemler ve bilinçlendirme programlarıyla ilgili bilgiler almak amacıyla Marmara Üniversitesi Genç Arama Kurtarma Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Çok Geç Olmadan İlk Yardım Öğrenin’ projesine katılan öğrencilerle Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde bir araya geldi.
Malatya’nın deprem kuşağında yer alması nedeniyle toplumun tüm kesimlerinin daha bilinçli olması için eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye’nin sayılı afet eğitim merkezlerinden olan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesiyle birlikte deprem eğitimlerine daha geniş kesimlere ulaştırdıklarını söyledi.
Avrupa’dan ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen öğrencileri deprem konusunda gösterdikleri duyarlı ve hassas yaklaşımdan dolayı tebrik eden Başkan Çınar, “ Anadolu’nun parlayan yıldızı, 23 kentten daha kalabalık bir nüfusa sahip, tarih, gastronom, kültür kenti, modern ve yaşam seviyesi yüksek Yeşilyurt’umuzda sizleri misafir etmekten kıvanç duymaktayız. Deprem ve doğal afetler konusunda alınan tedbirleri yerinde incelemek amacıyla kentimize gelerek örnek bir davranış sergileyen tüm öğrencilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin ardından bölgemizde zaman zaman depremler yaşanırken, bizlerde yerel yönetimler olarak bu konuda gerek bilinçlendirme çalışmaları gerekse de kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere sağlam ve güvenilir yaşam alanlarının oluşturulması noktasında yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Depremler ve doğal afetlere müdahale anlamında devletimizin imkanları üst seviyede, tüm kurumlar bu anlamda olağanüstü bir çaba sergiliyor. Bizlerde yerelde yaptığımız yatırımlar ve eğitim programlarıyla bu çalışmalara destek veriyoruz. Deprem ve doğal afetler konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla eğitim çalışmalarına büyük önem veriyoruz.” dedi.
Yeşilyurt’un deprem eğitiminde bölgede öne çıkan bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Çınar, “Ülkemizin sayılı afet eğitim merkezlerinden olan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesini Yeşilyurt’umuza kazandırıp, deprem eğitimlerimizi planlı ve sistemli bir şekilde uyguluyoruz. AFAD’tan gelen uzman ekiplerin gözetiminde gerçekleşen eğitimlerde öncelikle teorik ardından deprem sarsıntılarının bire bir yaşatıldığı simülasyon odamızda deprem anında neler yapılmalı konularında pratik eğitimler veriyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Meslek Örgütlerimiz, Okul Müdürlerimiz, Öğretmenlerimiz ve çocuklarımıza yönelik eğitim programlarımızla deprem konusunda büyük bir farkındalık yaratıyoruz.  Eğitim çalışmalarımızda AFAD’tan büyük destekler alıyoruz, onlara teşekkür ediyorum. Bununla birlikte gönüllü vatandaşlarımızın katılımıyla Yeşilyurt Kent Konseyimizle işbirliği halinde Yeşilyurt Arama ve Kurtarma Ekibi kurarak bölgede yine bir ilki gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm projelerimiz, TOKİ ile işbirliği halinde yaptığımız konutlarımız, sosyal sorumluluk projelerimiz ve bu tür eğitim programlarıyla insanlarımızın sağlıklı, güvenli ve mutlu bir hayat yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar konuşmasından sonra eğitim programına katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.
Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde gerçekleşen programa; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine geldikleri Malatya’da incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ve Bursa Malatya Darende Dernek Başkanı Ali Bozkurt’ta katıldı.
 

Bakmadan Geçme