Yeşilyurt Belediyesi Ev Sahipliğinde 'Bahar Şenlikleri Yüzme İl Şampiyonası' Düzenlendi

Yüzme İl Şampiyonasıyla Sportif Etkinliklerimize Hız Verdik

Yeşilyurt Belediyesinin ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin destekleriyle düzenlenen Bahar Şenlikleri Yüzme İl Şampiyonasında dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.
Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün 2022 Yılı Faaliyet Programında yer alan Bahar Şenlikleri Yüzme İl Şampiyonası 11 kulüpten 424 sporcunun katılımıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Tam Olimpik Yüzme Havuzunda yapıldı.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da müsabakaları izleyerek sporculara başarılar diledi.
Kelebek, sırt üstü, kurbağalama ve serbest stilde gerçekleşen müsabakalara katılan sporcuların dereceye girebilmek için ortaya koydukları mücadele takdirle karşılandı.
Çekişmeli ve heyecan dolu geçen müsabakaların ardından dereceye giren sporcuların ödülleri takdim edildi.
Dereceye giren sporcuları tebrik eden Yeşilyurt Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Özgül, Yeşilyurt’ta son yıllarda artan sportif organizasyonlardan dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sundu.
Gençleri spora teşvik etmek amacıyla sportif faaliyetlere hız verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “ Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından organizasyonu yapılıp, İl ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüklerimizin destekleriyle 11 kulüpten 424 sporcumuzun katılımıyla düzenlediğimiz yüzme şampiyonasına katılan tüm sporcularımıza öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum, dereceye girenleri tebrik ediyorum. Spora ve sporcuya her zaman destek verip, bu desteklerini gerek fiziksel yatırımlar gerekse de bu tür organizasyonlarla ortaya koyan bir belediye olarak, kendi bünyemizde kurduğumuz Gençlik ve Spor Hizmetler Müdürlüğü faaliyetleriyle bugüne kadar 8 bin 500 gencimize yüzmeyi öğretip sertifikalarını verdik.Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde ki tam olimpik yüzme havuzumun da faaliyete geçmesiyle birlikte yüzme branşındaki faaliyetlerimize ağırlık verdik. Bahar Şenlikleri adı altında düzenlediğimiz yüzme şampiyonasıyla birlikte de yüzme alanında ki faaliyetlerimize bir yenisini daha eklemiş oluyoruz.  5 ile 12 yaş aralığındaki çocuklarımızın müsabakalar sırasındaki heyecanı, gayreti ve çabasını takdirle karşılıyoruz, onların heyecanı ve mutluluğu herşeyden kıymetlidir. Geniş katılımlı, heyecanı yüksek güzel bir organizasyonu başarıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sportif yatırımlarımız ve bu tür organizasyonlarımızın temel hedefi; gençlerimizi spora yönlendirmek ve onların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yakınca Mahallesinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzuyla birlikte Yeşilyurt’taki yüzme eğitimleri ve yarışmalara daha fazla ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.
 

Bakmadan Geçme