Yerel Yönetimler Göreve Davet Edildi

Malatya Çevre Platformu yönetim kurul üyesi Süheyla Kavukcu yaptığı yazılı açıklamasında yerel yönetimleri göreve davet ediyoruz dedi.

Malatya Çevre Platformu yönetim kurul üyesi Süheyla Kavukcu yaptığı yazılı açıklamasında yerel yönetimleri göreve davet ediyoruz dedi.
 

Yönetim kurul üyesi Kavukcu açıklamasında; Malatya Çevre Platformu olarak bizler il genelinde ve Ülkemiz genelinde ki dostlarımızla Türkiye de ki ve ilimizdeki tüm vahşi madencilik faaliyetlerine karşı mücadele ediyoruz. Küresel iklim değişikliği ve kuraklık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde ‘de etkisini iyice hissettiriyor ve bizler bunun farkındayız. Fakat bazı yerel yöneticilerimiz ekolojik sorunları görmemezlikten geliyor ne yazık ki. Madencilik faaliyetlerinin yaşam alanlarımız başta olmak üzere suyumuzu, havamızı, toprağımızı geri dönüşü olmayan yok oluşu önemsememek gibi tavır içindeler. Madencilik faaliyetlerinin ne kadar masum olduğunu, istihdam adı altında yasam alanlarına sahip çıkmaya çalışan mücadele veren halkımızı ikna etmeye çalışarak maden şirketlerinin kazançlarına kar katmalarına vesile oluyorlar ve vatandaşın yanında yer almıyorlar. 
Buradan onlara soruyoruz yeşil Malatya’mızın  o güzelim doğasının yok olmasına neden olacaklarını bilmiyorlar mı?  Malatya’nın tüm ilçeleri madencilik faaliyetleri ile kuşatılmışken, kalkıp bir yerde madencilik yok kömür araması yapılıyor demelerinin sebebi nedir? Diğer bir tarafta maden şirketleri fabrika kuracak halkı ihya edecek, aş ve iş sahibi yapacak, topraklarınızı satın alarak sizleri paraya boğacak tarzı  söylemleri tamimiyle maden şirketlerinin ekmeğine yağ sürmek değilimdir? Bizler biliyoruz ki bu tür vaatlerin hepsi  güzel ülkemin hiç bir yerinde hayata geçirilmemiştir. Bu tür söylemler ülkemizin başka yerlerinde yapılan taktiklerinin aynısıdır.
Bunu Erzincan İliç te gördük maden şirketleri halka para dağıtıp  daha sonra halkı kandırarak yaşam alanlarını yok ettiler. Ayrıca Bergama da, kaz dağlarında, carattepe'de olmak üzere ülkenin her tarafında aynı taktiği gördük. Onun için Malatya’nın tüm yerel yöneticileri başta olmak üzere tüm 
Malatyalı sivil toplum kurumlarına çağrımızdır. Gelin Hep Birlikte Malatya’mızın o güzelim coğrafyasına sahip çıkalım. Ranta talana değil yaşam alanlarımıza sahip çıkalım. Suyumuza, Havamıza, Toprağımıza Hep Birlikte Omuz Omuza sahip çıkalım. Her türlü vahşi madenciliğe hayır diyelim. Malatya Çevre Platformu

Bakmadan Geçme