Yeni Zelenda'daki Cami Saldırısına Kınama

Türkiye saatine göre sabah saatlerinde Yeni Zelanda'da 2 camiye silahlı saldırı düzenlenerek ibadet etmekte olan Müslümanlar katledilmiştir.

Türkiye saatine göre sabah saatlerinde Yeni Zelanda'da 2 camiye silahlı saldırı düzenlenerek ibadet etmekte olan Müslümanlar katledilmiştir.

                       Silahlı saldırganlar tarafından yapılan camii baskınında ibadet eden yüzlerce Müslüman’a vahşi bir şekilde ateş edilmiştir. Soysal medyaya ve kamuoyuna düşen videolar izlendiği takdirde bu yapılan saldırın nasıl bir vahşet içerisinde yapıldığı görülecektir.

                    Yapılan bu katliam dünyadaki tüm Müslümanları derinden yaralamış ve üzmüştür. Ortadoğu’daki ve tüm dünyadaki Müslümanların kanları oluk oluk akarken böyle bir katliam inananların yüreğinde yeni bir yara açmıştır.

                     Dünyanın her bir yerinde Müslümanlara yapılan zulüm ve vahşete bir yenisi daha eklenmiştir.

                     İnsan hakları dernekleri ve dünya kamuoyu yapılan bu zulme kör ve sağır kalmış olmakla birlikte kirli sayfalarına bir yenisini daha eklemiştir.

                   Müslümanları her fırsatta terörist ve cani olarak tanıtan batının yanlı medyası ve idarecileri bu katliamda da maalesef sessizliğini korumuştur.

                  Kimse Müslümanların üzerinden hesap yapmasın, hiçbir devlet inançlı insanlar üzerinden kara sayfalarını aklamaya çalışmasın.

                  Biz Müslüman’lar her zaman barışçı olarak tanındık, lakin;

      Birileri kardeşlerimizin canlarına kasteder ise, birileri Müslümanlara zulmeder ise bizler dünyanın şah damarını kesmek için tereddüt dahi etmeyiz.

                   Buradan tüm dünya basınına sesleniyoruz, eğer bizimle savaşacaksanız açıkça savaşın ki Türk’ün savaştaki gücünü ve celalini göresiniz.

                  Eğer videolar izlendiği takdirde bu katliamın dört tane cani tarafından yapılmadığı anlaşılacaktır. Katliamın yapıldığı saatlerde sokakta kimsenin olmayışı, 16 dakikalık bir katlim süresince silah seslerine kimsenin gelmeyişi, bir tane aracın oradan geçmeyişi, her hangi bir emniyet gücünün orada bulunmayışı ve 16 dakikalık katliam zamanında emniyet güçlerinin oraya gelmeyişi bizleri bu katliamın basit bir ırkçılık ya da basit bir cani saldırı olmadığına yöneltmiştir.

                        Bu katliamın araştırılarak arkasındaki derin gücün bulunması için buradan tüm devlet yetkililerine sesleniyoruz.

                            Nerede bir mazlum varsa bizler o mazlumun yanında  zalimin karşısında olduk ve bundan sonra da olacağız. Nerede bir Müslüman kanı akıtılırsa bunun hesabını sormak da bizim boynumuzun borcudur. Sakın bizleri sokağa çekmeye çalışmayın, bizler sizin gibi kalleşçe haince saldırılar ile karşınıza çıkmayız, eğer biz sokağa çıkarsak son neferimize ve son nefesimize kadar zalimden hesap sorarız.

                        Bu zulmünüzün hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır.

                       Katliamda şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabır dilerken yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Malatya Avukat Katipleri ve Sekreterleri

     Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

                        Cemal HANİLÇİ

Bakmadan Geçme