Zirisa Şirvan Yücel

Zekâ Ve Ego

Zirisa Şirvan Yücel

Bu iki önemli konuyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk çok etkili bilgiler edindik bu bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
''Başarılı olmanın bir yolu da akıllı olmaktır. Başarılı olmak için akıllı olmak gerekir. Ama zeki insan başarının da ötesine geçip bir dahi olabilir. Fakat dünyevi bakış açısından bir dahi başarılı olarak  görünmeyebilir.
Ama bir dahi olmak için zeki olmak şart. Başarı açısından ego zekânın uyandırırcısı olabilr. Ama tekâmül açısından ego zekânın aktifleşmesini engeller. Sonuç olarak, ego zekânın uyanmasına katkıda bulunabilir ama zekânın gelişmesini engeller. 
İnsanoğlu bir gizemdir. Bu gizem şundan kaynaklanır: İnsan hem zeki olabilir; hem de zeki olduğunun farkında olabilir. Bu farkındalık insanın zekâsını daha verimli kullanmasını sağlar ve daha verimli çalışan zekâ farkındalığın yükselmesine neden olur.
Bu bitmeyen bir serüvendir. Bu nitelik ruhi özden kaynaklanır; çünkü ruhi öz abedidir. Bu nedenle, zekânın farkında olmak insana özgür bir olgudur. İnsan yaşamının önceliği zekânın farkına varmaktır.
Bu yetiyi kullanarak birey insana layık bir hayat sürdürebilir. Zeki olmak güzel bir şeydir. ama çirkinliklere de neden olabilir. Zeki bir eylem neşe doludur ama beraberinde acı da getirebilir. İnsan zeki olduğunun farkında olunca belirli sorunlarla karşılaşabilir.
İlk sorun zekânın egoyu beslemesidir.İnsan zekâsıyla gurur duyabilir ve egosu şişebilir. Ego zekâyı; zekâ ise, egoyu etkiler. Önce ego zekâyı uyandırabilir; sonra da zekâ egoyu şişirebilir. Geri besleme her zaman mümkündür.
Ego ve zekâ insan yapısının ayrılmaz, parçalarıdır. Bilinç hem egonun hem zekânın kaynağıdır. Bilincin madde ile temasa geçmesi sonucu ego ortaya çıkar. Bilinç madde ile temas edince titreşim düşer ve o ilk düşük titreşim ego veya benlik bilincidir.
Ego ruh ile madde arasındaki sınırdır. Sonra ego veya benlik bilincinin madde ile teması sonucu enerji titreşimi bir daha düşer ve zekâ veya kararlılık bilinci ortaya çıkar.Böylelikle ego bilincin; zekâ ise, egonun ürünüdür.''
Değişim Uzmanı 
Şirvan Yücel
 

Yazarın Diğer Yazıları