Zirisa Şirvan Yücel

Yaşam Merakı

Zirisa Şirvan Yücel

Her an yaşıyor muyuz? 
Bu sorunun cevabını Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk.
''Bir insan hiçbir şey beklemeden yaşamı merak içinde yaşarsa, Mutlak olanın varlığını algılamaya başlar. Birey yaşama tüm varlığıyla açılınca, mutlak da tıpkı bir ''Aha!'' gibi, bir sevinç nidası gibi gelir.
Mutlak tüm hayallerin ötesindedir. O algılanınca, yaşam yenilenmeye, güzelleşmeye ve değişmeye başlar. Gerçek yaşam hayal edilemez seruvenlerle dolu bir yolculuktur - maceraların macerasıdır. 
Beklentiler insanı mahvediyor insanı perişan ediyor. Her anı doyasıya yaşamak için ölü geçmiş bırakılmalıdır. Yaşamın senin içinden anbean akması için geleceğe yansıtılmamalıdır.
Her an yaşamak ne demek? 
Her an yaşamak samimi arayan olmak demektir. Gerçek yaşam arayan; geçmiş ile geleceği olmayan, sadece şimdiki anı yoğun bir şekilde yaşayandır. 
Samimi arayan, yaşam meşalesini her iki uçtan yakıp kendisini tümüyle yaşam akışına bırakan korkusuz insanlardır. Yaşamı korku içinde yaşamak, yaşamamak demektir. Beklentiler korkuları tetikler. Hem beklentilerden hemde karkulardan özgür olan insan, yaşamın her anını doyasıya yaşar. 
Dünya Değişim Akademisi 
Değişim Uzmanı
Şirvan Yücel
 

Yazarın Diğer Yazıları