Zirisa Şirvan Yücel

Sır İle Birlik

Zirisa Şirvan Yücel

Bu önemli konuyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk.

'' Sırrı algılamak için birey kaya gibi sert değil, su gibi yumuşak olmalıdır. Görünürde kaya çok güçlü su ise çok zayıftır. Fakat hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Kaya suyun önünü keser fakat suyu durduramaz.

Su kayanın çevresinden akar ve kayayı yumuşakça okşayarak parçalar ve kum haline getirir. Eninde sonunda sert kaya yumuşar ve suyun karşısında yenilgiye uğrar. Yumuşak su sert kaya engelini aşmakla kalmaz bir de kayayı yok eder.

Tıpkı bunun gibi sert insanlar da sırrı çözmeye çalışır ve yenilgiye uğrar. Oysaki yumuşak insanlar sırrı algılamaya çalışır ve sır kendini onlara açar. O yüzden sırrı algılamak için insan su gibi yumuşak, akıcı yenilenen, daima sırra doğru akan, sevecen, kavrayışlı ve şiddetten özgür olmalıdır.

Kaya eril su ise dişildir. Eril saldırgan dişil savungandır. Sır şu ki, saldırgan değil, savungan kazanır. Çünkü su teslimiyet yoluyla akar ve dişil her zaman teslimiyet yoluyala fetheder. Eril ise saldırarak fethetmeye çalışır ama eninde sonunda yenilir.

Tıpkı bunun gibi kadın daima teslim olur ve sununda fetheden o olur. Erkek ise saldırarak fethetmeye çalışır ama sonunda teslim olur.

Teslimiyet sayesinde birey ebedi güzelliğin içinde bulunan Mutlak Sır' rı fethedebilir. Sırrı saldırarak değil, yalnızca ona teslim olarak algılayabilirsiniz. Sırra saldıran sır tarafından yenilgiye uğratılır; oysaki sırra teslim olana, sır da kendisini yenmesi için izin verir.''

Değişim Uzmanı

Şirvan Yücel

Yazarın Diğer Yazıları