Zirisa Şirvan Yücel

Ruhsal İletişim

Zirisa Şirvan Yücel

Bu  önemli ve derin konuyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk çok etkileyici bilgiler edindik, bu bilgiler hayat kurtarıcı siz okurlarla da paylaşıyoruz.
''Sessizlik sınırları aşar ve ruhsal iletişimin aracı olur.
Birey insan bedeni içinde ruhi öz taşıyan bir varlıktır, fakat kendine yabancılaşıp kim olduğunu unutmuştur. Bu açıdan insanın gerçekten kim olduğunu anlaması için gerçek özüyle ruhsal iletişim kurması gerekir. Fakat bundan ziyade nihai amaç Mutlak Öz ile ruhsal iletişim kurmaktır. Bunun için birey sezgilerini mantığın önüne geçirmeli ve kendi ruhsal varlığıyla ruhsal iletşime geçmelidir. İnsan kendisi ile ruhsal iletişim kurmadığı sürece gerçek bir insan olamaz; bir makine, bir robot olur. O yüzden salt mantığa önem veren, ruhsal iletişimi zayıf insanların robotlaştığını görebilir.
Samimiyet sayesinde kalpten kalbe ruhsal iletişim gerçekleşir, bunun için ise sessizlik şarttır. Ruhsal iletişimde insan öz varlığı kanalıyla iletişim kurar. Sözel olmayan, sessizliksel iletişim yolu olan ruhsal iletişim birey olgunlaştığında devreye girer. İnsan olgunlaştıkça gürültü rahatsız edici olur ve sessizliğe dayanan iletişime ihtiyaç duyar.
Sözler sınırlayıcıdır sessizlik ise sınırsızdır, o yüzden olgunlaştıkça sınırları aşan sessizlik tercih edilir, aksi hâlde insan bedensel, zihinsel, duygusal iletişim düzeylerinde takılıp kalır. Oysa olgunlaşan insan sözlerin ötesine geçer ve sessizliği bir iletişim aracı olarak kullanmaya başlar.
Sessizliksel iletişim sırasında eski sözel kalıplar kırılır ve bu kalıplara sığmayan ruhsal iletişim doğmaya başlar. Olgunlaştığında ve tekâmül ettiğinde birey gerçekten sevmeye başlar ve karşısındaki ile ilişki değil, ruhsal iletişim kurar. Gerçek sevgi ve samimiyet düzeyinde iletişim kurulunca sessizlik en etkili iletişim aracı olur. Kurulan bu bağ daha içten, daha etkili ve daha derin bir iletişimle sonuçlanır. Samimiyetin ve sessizliğin sağladığı ruhsal iletişim, insanı aşkın ve spiritüelliğin zirvesine taşır. Çünkü samimiyetle, ruhsal iletişimle yaşanan aşk gerçekten var olmanın tek yoludur.''
 

Yazarın Diğer Yazıları