Zirisa Şirvan Yücel

İnsan İradesi

Zirisa Şirvan Yücel

Herkesin kişisel gücü var. Ve bir çok kişi iradesi doğrultusunda hareket ediyor, çok az insan iradesi dışında hareket eder. Bu da kişisel gücün zayıf oluşundan kaynaklanır. Zaman  zaman irade dışı şeyler olur. Zararsız olursa normal, zararlı olursa hatalardan ders alıp yola devam etmek en doğrusudur. Peki! güçlü bir iradeye sahip olmak için ne yapmalı? Nasıl bir yöntem izlemeli? Bu soruların cevabını okuduğum bir kitaptan alıntı yaparak sizler ile paylaşacağım.

Dünya Değişim Akademisi Uzmanları bu konuda neler söylüyor;

“Orijinal Yoga Sistemi bir simya sanatıdır; demiri altına çevirir. Tıpkı bunun gibi Orijinal Yoga Sistemi sayesinde bencillik özveriye dönüşecektir. İnsanlık tekâmülü için özverili eylemlerde bulununca bencillik ve onun getirdiği acılar kaybolacak. Onların yerine özverili çaba ve nedensiz neşe ortaya çıkacaktır.

Yaptığınız her şey kişisel eylemdir. Üçüncü Çakra ( Karın Çakrası) çabayla ilgili ve çaba iki tür olabilir. Birincisi, kişisel hırslar için gösterilen çaba. Kendin için yapmak. İkincisi, başkaları için yapmak.

Karın Çakrası iki şekilde kullanılabilir. Bugüne kadar birinci yönünü bildiniz. Siz hayatta kendi mücadelenizi verdiniz ve hayatı bir mücadele olarak gördünüz. Çünkü eğer siz ve toplum varsa, mücadele etmek zorundasınız.

Ama siz bu toplumun ötesinde evreni görürseniz o zaman mücadele biter. O zaman kendin için uğraşmak gerekmez ve hırslar kaybolur. Hırsların kayboluşu, kendini evrenle bir olarak görmekten kaynaklanıyor.

Toplumda bu evrenin  bir parçası olduğu için artık birey kendini toplumdan ayırmamakta ve yaptığı her şeyi toplum için yapmaktadır. O zaman karın Çakrası bütün engellerden, blokajlardan arınmaya başlar ve bunun kanıtı da şudur: Hiç aklınıza gelmeyen şeyler, hiç düşünmediğiniz şeyler, hiç bilmediğiniz, hiç yapmadığınız projeler ortaya çıkmaya başlar. Ve onlar gerçekleşmeye başlar. Kişisel güç hırslardan arınmış şekilde ortaya çıkınca mücadele biter. Sıra dışı şeyler yapmaya başlarsınız ama onların sıra dışı olduğunu düşünmezsiniz. Başkaları bunu görür ama siz görmezsiniz çünkü mücadele yok. Çünkü evren artık sizinledir, evren sizi destekliyor ve üçüncü Çakra gitgide daha da güçleniyor. Sıra dışı şeyler sizi bulacak çünkü benzer benzeri çeker. Evrensel yasa budur. Orijinal Yoga Sistemi yolun da daima ilerlemek gerekir. Ve yolda ilerleyince bir çok sıra dışı şeyler sizi bulacak.”

HERKESİN FARKINDALIKLI BİR ŞEKİLDE SIRA DIŞI YOLDA YÜRÜMESİ DİLEĞİMLE...

Yazarın Diğer Yazıları