Zirisa Şirvan Yücel

Depresyon Nedir?

Zirisa Şirvan Yücel

Herkeste  var olan bu durumu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk. Çok kapsamlı bilgiler edindik, evrensel bir olgu olan depresyon etraflıca ele alınacak ve incelenecek bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum.
''Depresyon psikolojik bir durumdur. Bu durumda insan kendini iyi hissetmez, morali bozulur, sürekli üzüntü içinde olur ve hiçbir şeyden zevk alamaz.
Genelde ''depresyon'' insanın ruh halini tanımlayan bir kelimedir. Depresyon sözcüğü bir duygudurum tanımıdır. Duygudurum mutsuzluğa neden olduğunda buna ''depresyon'' denir. Duygudurum çökmesi depresyon belirtisidir.
Depresyon, Latince deprimere sözcüğünden türemektedir. Deprimere ''iç karartıcı'' anlamına gelmektedir. Herkeste zaman zaman iç karartıcı haller olabilir. Eskiden buna ''melenkoli'' deniyordu, günümüzde ise ''depresyon'' deniyor.
Günümüzün küresel toplumunda depresyon bir salgın gibi hızla yayılıyor. Yani ''depresyon'' modern dünyanın üretimidir ve modern insanın ürettiği bu şey insanlığı yok etmektedir.
Herkes ara sıra ''Depresyondayım!'' diye isyan eder. bu isyan moral bozukluğuna, keyfin yerinde olmamasına, üzgün, karamsar ve mutsuz olmaya işareteder. Herkes bunları yaşar. O yüzden depresyonun ne olduğunu bilmeyen kimse yok.''
Kişi Değişim sanatını uygulayarak bu durumdan kurtulabilir.
 

Yazarın Diğer Yazıları