Zirisa Şirvan Yücel

Mutlu Olmak Bu Kadar Kolay

Zirisa Şirvan Yücel

İnsanlar mutluluğu hep dışarda arar. Aslında mutluluk tam da yanı başımızda duruyor. Kimse bunu görmüyor. Mutluluk her an aldığımız nefes de bize merhaba diyor ama nedense sesini duymuyoruz. Dışarıyla o kadar meşgulüz ki  kendi özümüzü ve nefesimizin ritminin bile farkında değiliz. Sadece bir kaç saniye durup bakmak lazım kendimize. Özümüze yaklaşarak gerçek mutluluğu hissetmek bize farkındalık sağlayacak. Sonra gerçek mutluluğu her şeyde  keşfetmeye başlayacağız

Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarının mutlulukla ilgili eşsiz bilgilerini sizinle paylaşmak istiyorum...

“Tüm canlıların doğasında mutluluk vardır. Hayvanların mutlu olması için paraya ihtiyaç yoktur. Hiçbir imparator bir serçe kadar mutlu değildir. Birey imparator olmak için onca çabadan sonra bir çekirgenin bile mutluluğuna sahip değildir.

Bir ceylan başbakan olamaz ama herhangi bir başbakandan daha mutludur. Ağaçlar son moda elbiselere sahip olmadan çok mutludur. Çok mutlu olmalarının kanıtı her bahar çiçek açmaları ve meyve vermeleridir.

Çiçekler mutluluk belirtisidir ve mutsuz insanı mutlu eder. Herhangi birine çiçek hediye et - gözlerinde parlayan mutluluğu göreceksin. Çiçekler rüzgarda dans ediyor, kuşlar her sabah şarkı söylüyor. Onlar mutlular çünkü mutlak olana teslimiyet içindeler.

Mutlak her zaman onlarladır. Onların Mutlak olanı aramaları gerekmiyor çünkü Mutlak, güneşin sıcaklığı, ayın ışığı, yağmurun damlaları ve rüzgarın esintisi aracılığıyla onlara gelir. Mutsuz insan Mutlak olanı arar oysa Mutlak tam karşısındadır.”

Yazarın Diğer Yazıları