Zirisa Şirvan Yücel

Nefret Nedir?

Zirisa Şirvan Yücel

Her insanın, hoşlanmadığı bir durum,vardır. Ben bundan hoşlanmıyorum diyen herkes nefret tohumunu da ekmiş oluyor. Bunu farkında olmadan yapıyoruz. Enerji uyuşması yok ise o şey bize itici geliyor veya hoşlanmama hissi veriyor.Bunların bizeolumsuz enerji titreşimi ile zarar verdiğini bilmiyoruz.

Nefret çok çok yönlü bir unsur, hiç alakası yok dediğimiz anlarda, bilinç altımızda nefretin varlığı kendini gösteriyor.

Detaylı bilgi için Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarının bilgilerine başvurduk bakalım onlar neler diyor?

“Nefret, bir kimseye veya bir şeye duyulan son derece negatif bir duygudur. Nefret son derece sinsi ve yanıltıcı bir duygudur çünkü çoğu zaman tiksinti veya iğrenme hissi olarak ortaya çıkar.

Kişi karşıdaki insanda tiksindiğini veya iğrendiğini düşünür ve bunu normal olarak kabul eder. Oysaki bu hislerin arkasında aldatıcı nefret duygusu vardır. Nefret öylesine yıkıcı ve yok edicidir ki, nefret eden kişiyi yalar, yıkar ve yerle bir eder.

Olumsuz olan nefret duygusu, olumlu olan sevgi duygusuna zıt bir duygudur. Her insan bu iki duyguyu – sevgi ve nefreti aynı anda deneyimlemektedir. Bu iki zıt duygu genelde aynı kişiye karşı hissedilmektedir.

Gerçek şu ki, birini en çok seven insan aynı zamanda ondan en çok nefret edebilendir. Nefret ile sevgi duyguları düz orantılı bir şekilde ortaya çıkar. Kişi karşısındaki insanı ne kadar çok severse, o kadar da çok nefret eder.

Neden? Çünkü nefret sevginin ters yansımasıdır. Sevgi olmadan nefret var olamaz. Nefret sevginin dönüşmüş halidir. İnsanın hoş olmayan durumlarla karşılaştıkça sevgi nefrete dönüşmeye başlar.

Nefret, çok güçlü hoşlanmama hissidir. Aslında hoşlanmıyorum “demek” nefret ediyorum demektir fakat insanlar hoşlanmamanın nefret olduğunu bilmez, böyle olduğunu düşünmez ve bunun farkına varamaz.”

HERKESİN GERÇEK SEVGİYİ KEŞFEDİP, NEFRETİ DÖNÜŞTÜRMESİ DİLEĞİMLE. ..

 

Yazarın Diğer Yazıları