Zirisa Şirvan Yücel

Gayret

Zirisa Şirvan Yücel

Bu çok önemli koyu Dünya Değişim Akademisi'nde ki Değişim Uzmanına sorduk çok etkileyici ve aydınlatıcı cevaplar aldık. 
''İnsanlar zengin olmak, özel olmak, başarılı olmak için öyle gayretler içine girer ki, varoluşun onlara sunduğu güzellikleri kaçırır ve mutsuz olurlar. Oysa eksiklik hissini doldurabilmek için tüm gayretler gerçeklik için olmalıdır. özellikle ün ve saygınlık gibi başarılar için gösterilen çaba ve gayretler, suyun üzerine yazı yazmak gibidir. Birey yazıyı bitirmeden ve başkaları daha onu okumadan, yazı kaybolup gider ve hiçbir iz bırakmaz.
İnsanlar dünyevi başarının kumdan saraylarını yapmak için tüm hayatlarını harcar. Bu kurgusal başarı sürekli bir bakım ister ve bakım için gece gündür gayret etmek gerekir, birey geçici başarıyı desteklemek için yirmidört saat tetikte olmalıdır. Yanılgı içinde olan insan, dünyevi başarı için kendini paralar ve ego onu destekler. Bu durumda gerçeği görmek imkânsız hale gelir. Böylece kocaman bir yaşam boşa harcanan gayretler ile geçer. Tüm bunlardan özgürleşmek için; kişinin tek yapması gereken şey koşturmayı  bırakıp gökyüzüne bakmak ve gökyüzü gibi sade olmalıdır. Genellikle insanlar sıradan olmak istemezler, sıra dışı olmaya gayret ederler. Oysa gerçek sıra dışılık sıradan olmayı umursamamaktır. Birey sıra dışı olmak için suni gayret ve çabaları bıraktığında doğal ve sade olur yani gerçekten sıra dışı olur.
Gerçek şudur ki sıra dışı olmak için insanlar gayret edip durur ve sonunda hayalkırıklığına uğrar oysa sıradan olmak yani doğal olmak için gayret etmeye gerek yoktur. Doğallık zaten insanda  varolan bir olgudur. Sıra dışı doğallığı keşfetmek için sadece kişi kendi olmak için gayret etmelidir. Gayret ve çabaların sonuçları başarı değerini belirler. Eğer insan çabalarının sonucu olarak varlığının sırlarına nüfus ettiyse, özünü keşfettiyse, kendini tanıdıysa, hayatla daha barışık olduysa daha neşeli, dengeli, ve olgun olduysa, gayretlerinin onucuna ulaşmış demektir. Eğer bir insanın gayreti dünyayı güzelleştirdiyse, dünyayı daha neşeli ve mutlu bir yer yaptıysa o zaman doğru gayretlerde bulunmuş demektir. Çünkü o güzellikler, neşe ve mutluluk insana katlanarak geri dönecektir.''
 

Yazarın Diğer Yazıları