Zirisa Şirvan Yücel

Farkında Olmak Ne Kadar Önemli

Zirisa Şirvan Yücel

Herkes yaşamında bir çok şeyi kaçırıyor. Bunun nedeni nedir? İnsanın farkında olmaması mı? İnsanlar ne kadar kendinin farkında? Farkındalık yükselince neler olacak? 
Bu ve bunlara benzer soruların cevaplarını Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarına sorduk uzmanlarımız bize gerçek farkındalığın ne olduğunu ve farkındalığın önemini bizlerle paylaştı .
“Neden insanlar farkında olmaktan kaçınıyor? Eğer farkındalık insana olgunluk, ölümsüzlük ve sonsuz saadet getirecekse, neden kimse gerçeğin farkında olmaya çalışmıyor? Çünkü “acı” denen bir olgu var. Farkındalığın artınca ve uyanınca acılar da artmaya başlar çünkü acının farkındasın. Acınla yüzleşmek zorundasın ve kaçış yok. Oysa kaçış uyuşturucu almak, uyuşuk halde bulunmak, uyumak ve kaderin hipnozundan çıkmaktır. Acılardan kaçmak için en etkili yöntemdir ama o zaman hayatı da kaçırmış olursun. Hayatı ıskalarsın ve kendini ölüme mahkum edersin çünkü ölmek de bir nevi uykudur. Çözüm cesur olmak ve acılarla yüzleşmektir. Acıları gözlemleyeceksin, kendini acılarla özdeşleştirmeyeceksin, böylece acılara enerji vermeyerek, onları beslemeyerek dinmesini sağlayacaksın. Acıların nedenini keşfedeceksin ve acı verici eylemlerde bulunmayacaksın. Böylece acılar azalmaya başlayacak ve nedensiz zevk ortaya çıkacaktır. Olgunlaşınca ve tekâmül edince acılar dinmeye ve zevk artmaya başlayacak çünkü artık acı verici eylemlerde bulunmayacaksın. Akarmik eylemlerde bulununca Karma çözülecek ve acılar kaybolacak.”
 

Yazarın Diğer Yazıları