Zirisa Şirvan Yücel

Erkek ne ister?

Zirisa Şirvan Yücel

 Sorusunu bu yazıda derinlemesine inceleyeceğiz, kadınlar artık bir erkeğin ne istediğini bilecek ve hayatında yoldaşlık yapan kişiyi daha iyi anlayacaklar.

 Konu çok derin ve önemli olduğu için Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanları'nın muazzam bilgilerinden faydalandık. Bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum

'' Bir erkek koşulsuz sevgi ister. Yani sahip olduğu nesneler sayesinde değil, sahip olduğu kişilik yüzünden sevilmek ister.

Sevgisini sözlerle değil, eylemlerle ifade etmek ister bir erkek. Erkek duygularını yaptıklarıyla gösterir, fazla konuşmak istemez. Diliyle değil, bedeniyle '' Seni seviyorum'' der. Kısacası sevgisini hediyelerle, süprizlerle veya partilerle ifade etmeyi tercih eder.

Bir erkek kendine önem verilmesini ister. Çevresi tarafından önemli olduğunu hissetmek, bundan güç almak ve bu sayede toplumda önemli pozisyona sahip olmak ister.

Olduğu gibi kabul görmek ister bir erkek. Yani erkek değiştirilmek istemez ve onu değiştirme çabalarına tahammül edemez. Çevredekiler onun değişmesini istediklerinde erkek kızar, rahatsız olur, hoşnut olmaz, tartışır ve mutsuzlaşır.

Bir erkek güven ister. Erkek için güven önemli bir zemindir. Güven duyduğu ilişki ortamında erkek rahatlar, kendini ifade eder, sırlarını paylaşır, çekinmeden fedakârlıklar yapar ve bağlılık gösterir.

Değer görmek ister bir erkek. Ta çocukluktan beri erkek çocuklar kontrol amaçlı değersizleştiriliyor. Çevre erkek çocuğunun bir hiç olduğunu ve değerli olmak için çabalaması gerektiğini dayatıyor. Sonuç olarak erkekle bir değersizlık kompleksi oluşuyor. Bu çocukluk travmasını iyileştirmek için erkek değer görmek adına hayat boyu çabalıyor.

Bir erkek arkadaşıyla bireysel vakit geçirmek ister. Bu eşini sevmediği anlamına gelmez. Şayet bu istek engellenirse, olay daha cazip hale gelecektir.

Erkek yargılamayan, destekleyen, yanında olan, dinleyen, fikir alışverişi yapabilen ve akıllı bir kadın ister. Hiçbir erkek yargılanmaktan ve suçlanmaktan hoşlanmaz. Tam tersi hata bile yapsa ona anlayış gösteren kadını sever.

Bir erkek güçlü, çalışkan, sorumluluklarını bilen, kendine yeten, pes etmeyen, üstlendiği işin hakkını verebilen, kendi ayalarının üzerinde duran ve ilgi çeken bir kadın ister. Erkek bu konularada ne kadar zayıfsa, istek o kadar güçlüdür.

Bireysel hayatına müdahale edilmemesini ve sınırlarına saygı duyulmasını ister erkek. O ilişkiden önceki tek başınalığını ara sıra özler ve yalnız kalma isteğinin anlayışla karşılanmasını ister.

Bir erkek ilgi ister. Fakat gösterilen ilginin dozu kaçırılırsa, kadın sıkıcı olmaya başlar. İşte erkek bunun olmamasını ister çünkü aşırı ilgi sıradanlaşmaya mahkumdur. Aşırı ilgi başlangıçta iyi gelse bile sonlangıçta boğucu olur.

Açık sözlülük sadakat ister erkek. O, kendisi fazla açık sözlü olmasa da ve sadakati umursamasa da başkalarından sadakat talep eder. Buna rağmen bir erkek kadının sadakatinden emin olunca onunla her şeyini paylaşmaya ve onun için her şeyi yapmaya hazırdır.

Bir erkek güzel bakımlı dış görünüşüne önem veren düzenli ve gurur duyacağı bir kadın ister. O, ne kadar çirkinse o kadar güzel kadınları sever. Gerçi bu durumda onlara yaklaşamaz veya kadın yaklaştırmaz. Aslında bir erkek her zaman kendisinde eksik olan şeyleri kadında arar.

Yanındaki kadının huzurlu, tatmin, güler yüzlü, çoşkulu ve mutlu olduğunu görmek ister erkek. Bununla erkek çevreye ne kadar başarılı, güçlü, sorumlu, cesur, kendini bilen ve şeref sahibi olduğunu göstermek ister.

Bir erkek şevkatli, hoşgörülü, yumuşak başlı ve adil bir kadın ister. Zira böyle bir kadın en iyi anne adayıdır. Çocuk sahibi olmak isteyen erkek böyle bir kadın arar çünkü bu özelliklere sahip olan kadın annelik kapasitesine ve duygusuna da sahiptir.

Kendisiyle barışık olan, hayatını seven, sahip olduklarının değerini bilen, hobileri olan, bağımlı olmayan, yargılamayan, konrol delisi olmayan bir kadın ister erkek. Zira konrolcü bir kadın mutlaka erkeğin canını yakacak ve sıkacaktır.

Bir erkek sürekli ağlayıp zırlamayan bir kadın ister. Çünkü duygularını ifade etmek yerine sessiz kalmayı tercih eder. Bir erkek kadına kırıldığında, tartışmak yerine sessizlik ister.

Akıl oyunlarına başvurmayan, net entrika yapmayan ve kendini çekinmeden ifade eden bir kadın ister erkek. Zira erkek düşüncelerini direkt söylediği için kadında da bunu bekler ve baş ağrısı istemez.

Bir erkek sürekli eleştirilerde bulunmayan, çok konuşmayan, yerinde konuşan ve dinlemesini bilen bir kadın ister. Çünkü erkek kadınlara oranla daha sade hayat tercih eder. Erkek olaylara tek yönlü yaklaşır, her olayı farklı şekillerde düşünmez, durmadan irdelemez ve tüm detayları hatırlamak yerine ana kavramı hafızaya alır.

Bir erkeği doğru tanıyıp onunla sağlıklı bir ilişki kurabilmek için  her kadın erkeğin ne istediğiyle ilgili bu maddeleri gözden geçirmelidir.''

Değişim Uzmanı

Şirvan Yücel

Yazarın Diğer Yazıları