Zirisa Şirvan Yücel

Devrim Gizemi

Zirisa Şirvan Yücel

Devrim gizemi nedir? 
Gerçek devrim için bilinç gereklimidir?
Bu soruların cevaplarını Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk çok etkili cevaplar aldık.
''Devrim insan iradesinin mutlaka işbaşında olduğu bir olgudur. Devrim gizem doludur, bir maceradır, bir mucizedir, süprizdir. Olmaması gereken bir şey aniden ortaya çıktığında devrim gerçekleşmektedir.
Oysaki evrim kaçınılmazdır, insan iradesi olmaksızın kendiliğinden ortaya çıkan bir olgudur. Örneğin bir tohumun ağaca dönüşmesi kaçınılmazdır. Tıpkı bunun gibi evrim geçmişe dayalı olarak kendiliğinden meydana gelir.
Bir tohum içsel bünyesinde bir ağaç barındırdığı için bir gün müsait şartlarda ağaca dönüşecektir. Tohum içinde ağacın görünmez tasarımını taşımaktadır. Bir tohumdan meydana gelen ağaç, yeni bir şey değildir, eskide mevcut olanın tezahürüdür.
Tohumdan çıkan ağaç saklı olanın, mevcut olanın tecellisidir. Tohumdan zuhur eden ağaç yeni bir şey değildir: O eskinin tekrarlanmasıdır. O yüzden tohumun ağaca dönüşmesi devrim değil evrimdir.
Gerçek bir değişim için bilinçli bir şekilde zemin hazırlanmalıdır. Bir devrimin gerçekleşmesi için birey seçim yapmalıdır ve devrim için var gücüyle çalışmalıdır. Bilinçli çaba olmadan bir devrim asla gerçekleşemez.
Evrimin bir mantığı vardır devrimin ise mantığı yoktur. Evrim kaçınılmaz devrim ise kaçınılırdır. Evrim değiştirilmez devrim ise değişen prensiplere göre gerçekleşir. 
Çünkü devrim bir boyuttan başka bir boyuta kuantum sıçramadır. Ayrıca devrim sadece bir sıçrama değil, şiirsel bir sıçramadır yani mantıksal bir dinamik değildir. Devrim sayesinde birey varoluşun bambaşka düzeylerine erişir.
Değişim Uzmanı 
Şirvan Yücel 
 

Yazarın Diğer Yazıları