Zirisa Şirvan Yücel

Bağımlılık Laneti Ve Kurtuluşu

Zirisa Şirvan Yücel

Bu çok önemli konuyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanına sorduk çok etkili bilgiler edindik. Uzmanlar ebeveyinleri uyarıyor çocuklarınıza arkadaşca, sevgi dolu ve anlayışlıa yaklaşın bu, yaklaşımlar  çocuğunuzu kötü alışkanlıklardan koruyacaktır. Bu yazıda bütün ebeveynleri kendilerini gözlemlemeye davet ediyoruz. Uzmanların önemli bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.
''Baskıcı ebeveynler evde negatif atmosferin oluşmasına neden olmakta, çocuklarına güvenmemekte, onlarla ilgilenmemekte, mesafeli olmakta, sevgi göstermemekte, kendilerini ifade etmelerine izin vermemekte vs. Neticede çocuklar madde bağımlısı olmaktadır. Oysaki ebeveynler sevecen, şefkatli ve anlayışlı olduğunda akranları bağımlı olsa bile çocuk bundan etkilenmez ve bağımlı olmaz.
Okulda başarısız, yetersiz, gergin, sıkıntılı, stresli vs. olan çocuklar sosyal boşalıma ihtiyaç duyar ve bunun için madde kullanmaya başlarlar. Özellikle akranların madde kullanımını onaylaması ve çocuğun kendini akran grubuyla özdeşleştirmesi bağımlılığa neden olabilir.
Bağımlılık konusunda beslenme, tetikleyici faktör olabilir. Bireyin çocukluğundan itibaren goflet, çikolata, kahve, gazlı içecekler, enerji içecekleri vs. tüketimi bağımlılığa neden olabilir. İnsan bünyesi uyarıcı madde almaya alıştığında bağımlı olmak bir an meselesidir.
Değişim Sanatı insanı bağımlılık lanetinden kurtaran geniş kapsamlı bir özgürleştirme yöntemidir. Birey hem bağımlılıktan kurtulur hem de fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal ve sosyal yönde iyileşir ve topluma tam entegre olabilir.
Değişim teknikleri sayesinde insan bünyesinde birikmiş olan ve bağımlılığı tetikleyen toksinler atılır ve organizma yeniden yapılanır. Keza insan organızması yeniden yapılandığında ileride bağımlılığa dönüş riski minumuma iner.''
 

Yazarın Diğer Yazıları