Neval Kütük

Erkek Psikolojisi

Neval Kütük

Bir erkeğin önceliği sevmek değil sevilmektir. O hep sevilmek ister, bu yüzden de hayal kırıklığına uğrar. Eğer bir erkek hayal kırıklığına uğramak istemiyorsa, sevgi dilenmek, beklemek yerine koşulsuzca sevgi vermelidir. O zaman erkek sevilir ve mutlu olur.

 
Erkek kadına sevgi talebinde bulunuyorsa, reddedilme durumu da vardır. Reddedilen erkek kendini kötü hisseder ve öfkelenir. Kendisini suçlar ve küçük görür. Kendine olan güveni azalır. Bu durumda da erkek, duygularını kadına net bir şekilde ifade edemez çünkü reddedilmekten korkar. Kadın da erkeğin duygularını umursamaz ve değer vermez.  O zaman da duygusal çıkmaz gerçekleşir.

 

Babalık konusunda aslında erkekler genelde bencildir. Yaşlılığı garantiye almak isterler. Bu yüzden de baba olmak ve ileride çocuklarının ona bakmalarını isterler. Erkek, kendisine layık bir mirasçı yetiştirmek ister. Bir erkek için çocuk sahibi olmak hem gurur verici hem de kaygı vericidir. Erkek, 'yaratan' olduğu için kendisiyle gurur duyar. Hayatında önemli bir şey olmuştur. Bir erkek, çocuk sahibi olunca başarılı bir baba olmak ister.

 

Başarılı baba olmak için erkek, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamalı ve onlara iyi bakmalıdır. O zaman da erkek, toplumun baskısını hisseder ve gerilir. Böylece baba olmakla erkek, kendini topluma kanıtlamış olur.

 

Dünya Değişim Akademisi’nde Değişim Uzmanları aracılığıyla sunulan ‘’Erkek Olma Sanatı’’ Değişim Programı ile erkek rolündeki ruhi varlık bütünleşmiş bir varlık olacak ve baba olduğunda bu görevi toplum için değil, sadece çocuğu için yapacak. Çocuğuna koşulsuz sevgisini sunacak ve karşılığında bir şey beklemeyecek.

 

 

‘’ Erkek Olma Sanatı’’  Değişim Programı’nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada erkek olma sorumluluğu ile ilgili üzerine derin,  kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

 

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

 

Değişim Sanatı sayesinde erkek, çocuğuna gerçek bir babalık yapacak ve sorumluluklarını ihmal etmeyecek. Kendisini yenileyecek, değişecek ve kendisiyle yüzleşecek. Eğer bir hata yapmışsa bu hatayı görmezden gelmeyecek ve aynı hatanın oluşmasını engelleyecek. Kendine olan güveni katlanarak artacak.

 

Mutlu değişimler…

Neval Kütük

Değişim Uzmanı

Dünya Değişim Akademisi

Yorumlar 2
Ercüment 21 Nisan 2022 19:31

Müthiş.. Çok teşekkürler..

Sema İslim 19 Nisan 2022 11:21

Ne kadar ince detaylar..harika bir değişim programı olsa gerek

Yazarın Diğer Yazıları